OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Πύργου έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του

Σε εγρήγορση ήταν ο μηχανισμός του Δήμου Πύργου από την πρώτη στιγμή που υπήρξε ενημέρωση ότι στο λιμάνι Κατακόλου θα προσεγγίσει σκάφος με 75 μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα δυτικά της Ζακύνθου.

Ο δήμαρχος κ. Στάθης Καννής, συνεπικουρούμενος από την Πολιτική Προστασία, βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (08/08/24) στο χώρο που οι μετανάστες οδηγήθηκαν από τους άνδρες του λιμενικού και θα παραμείνουν έως ότου αναχωρήσουν για τα κέντρα μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Πύργου φρόντισε σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούντο ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για τη φιλοξενία των μεταναστών και να διασφαλιστεί η σίτισή τους. Η εταιρεία «Φάρμα» ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και προσέφερε γαλακτομικά προϊόντα τα οποία μοιράστηκαν στους μετανάστες.

Στο μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος επέβαιναν πολίτες από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και εφτά παιδιά που δέχθηκαν όλες τις απαραίτητες φροντίδες με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας.

Ο Δήμος Πύργου έχει φροντίσει και για την μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής τους από τις λιμενικές αρχές, με λεωφορεία τα οποία έχει μισθώσει.

Σχετικά Άρθρα

«Σπίτι Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών» – Στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός

otavoice

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2024 στον Δήμο Πλατανιά

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Έναρξη λειτουργίας για το πρώτο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Πρόσκληση απόκτησης ιδιότητας Εθελοντή Πυροσβέστη

otavoice

Ισ. Μάδης: Η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και επιτακτική ανάγκη

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Άρδευση 2020-2024

otavoice