OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δημόσιος χώρος και αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν ανάμεσα σε Χ. Αράπογλου και Χ. Δούκα

Τον Χάρη Δούκα, Δήμαρχο Αθηναίων, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ΚΕΔΕ και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποδέχθηκε στο γραφείο της στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

Η κ. Αράπογλου ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Δούκα για τον μεγάλο αγώνα της δημοτικής αρχής και της κοινωνίας της Καλαμαριάς για την υπεράσπιση και τη διατήρηση του αδόμητου χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου της πόλης, μένοντας ιδιαίτερα στις εξελίξεις και την απόρριψη της Μ.Π.Ε. του ΤΑΙΠΕΔ για την Μαρίνας της Αρετσούς, αλλά και στο ζήτημα της ανοικοδόμησης στην άλλη ακτή της Καλαμαριάς, στο Καραμπουρνάκι.

Η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς και άλλοι Καλαμαριώτες, επικεντρώθηκε στον δημόσιο χώρο, τη διαφύλαξή του και την ανάπτυξή του προς όφελος των πολιτών, ένα ζήτημα το οποίο είναι προτεραιότητα τόσο για τη διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς όσο και για εκείνη του Δήμου Αθηναίων.

Στο «μενού» της συζήτησης σημαντικό ρόλο είχε και το ζήτημα της αυτοδιοίκησης και της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, καθώς όπως τόνισε η κ. Αράπογλου «οι Δήμοι έχουν όλο και περισσότερες αρμοδιότητες και όλο και μικρότερους πόρους», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχουν κεντρικοί σχεδιασμοί και όπου υπάρχουν, δεν τηρούνται».

Από την πλευρά του ο κ. Δούκας τόνισε ότι «η μάχη για την αυτοδιοίκηση έχει υπαρξιακά χαρακτηριστικά. Αν δεν πετύχουμε να την σώσουμε τώρα και να έχει πραγματικό ρόλο και λόγο, δε θα έχει λόγο ύπαρξης».

Οι δύο δήμαρχοι μίλησαν εκτενώς για τα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών τους, για τον τρόπο που η κεντρική εξουσία αντιμετωπίζει τους Δήμους, οι οποίοι αναγκάζονται να φθάνουν μέχρι το ΣτΕ για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να αποφασίζουν για την πόλη τους, ενώ ο κ. Δούκας ανέπτυξε το σχέδιό του για τις ενεργειακές κοινότητες, με την κ. Αράπογλου να υπερθεματίζει επισημαίνοντας ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται επειγόντως συνέργειες στον τομέα αυτό και όχι μόνο.

Τέλος, η Δήμαρχος Καλαμαριάς ευχήθηκε στον ομόλογό της καλή επιτυχία στην εσωκομματική μάχη.

Σχετικά Άρθρα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Μαρούσι

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αναβαθμίζει ενεργειακά πέντε σχολεία

otavoice

Δ.Ήλιδας: Μάγεψε τους θεατές το τουρνουά μπάσκετ 3on3, στην παραλία της Κουρούτας

otavoice

Δ.Πετρούπολης: Πρώτη συνάντηση εργασίας για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

otavoice

Εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

otavoice

Δ.Ελασσόνας: Εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται λειτουργικά και αισθητικά τα ΚΕΠ

otavoice