OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο δήμρχος Καβάλας επιθεώρησε τις εργασίες εκσυχρονισμού του Βιολογικού του Δάτου

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Επιθεώρηση εργασιών εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου από τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Απόστολου Χρόνη, ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.”, για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δ.Ε. Φιλίππων και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού, που βρίσκεται στην περιοχή του Δάτου.

Σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και η ενεργειακή αυτονομία της μονάδας, η οποία, μετά το πέρας των εργασιών, θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε πρώτη φάση 20.000 ισοδύναμους κατοίκους για την περίοδο αιχμής (καλοκαίρι) και αντίστοιχα 30.000 στη δεύτερη φάση.
—————————————————————————————-
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
—————————————————————————————-

🟨 Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:
1️⃣ Υποδοχή και προεπεξεργασία λυμάτων και βοθρολυμάτων με την αποξήλωση του συνόλου των υφισταμένων έργων και την αντικατάσταση με νέες μονάδες
2️⃣ Βιολογική επεξεργασία – Περιλαμβάνεται αποξήλωση του συνόλου του ΗΛΜ εξοπλισμού της υφιστάμενης βιολογικής επεξεργασίας, επεμβάσεις στις υφιστάμενες βιολογικές δεξαμενές, ολική καθαίρεση της υφιστάμενης δεξαμενής καθίζησης.
Θα κατασκευαστούν δύο όμοιες δεξαμενές με αναερόβιους, ανοξικούς και αερόβιους όγκους, σύμφωνους με τις απαιτήσεις της μεθόδου MBR. Όπου απαιτηθεί, θα συμπληρωθούν, θα επεκταθούν ή θα καταργηθούν δεξαμενές, κανάλια και φρεάτια.


3️⃣ Θα προστεθεί η διεργασία της χημικής αποφωσφόρωσης, και η μέθοδος απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία (U.V.)
4️⃣ Επεξεργασία ιλύος με την εγκατάσταση φυγοκεντρικού διαχωριστήρα, με όλα τα παρελκόμενα.
5️⃣ Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για απεριόριστη άρδευση και βιομηχανική χρήση πλην νερού ψύξης μιας χρήσης.
Οι επεξεργασμένες εκροές, όσες δεν αξιοποιούνται για την κάλυψη αναγκών της Ε.Ε.Λ. σε νερό, περιλαμβανομένης της άρδευσης του πράσινου, θα μεταφέρονται μέσω του υφιστάμενου αγωγού διάθεσης στο παρακείμενο ρέμα.
6️⃣Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος συμψηφισμού και εξοικονόμησης ενέργειας (net metering), ονομαστικής ισχύος 199.47 kWp για εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 15,5%.


—————————————————————————————-
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
—————————————————————————————-
💶 Προϋπολογισμός: 8.292.800,00 ευρώ
🇪🇺 Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Σχετικά Άρθρα

ΦοΔΣΑ ΝΑ πρός Δήμαρχο Κω: Πόσο αξιοπρεπής είναι κάποιος που χρησιμοποιεί ψεύδη στον δημόσιο λόγο του;

otavoice

Δ. Πετρούπολης: Εντός του 2024 έγιναν 139 περιθάλψεις και 8 υιοθεσίες αδέσποτων

otavoice

Δ. Τρίπολης: «Απόλυτη προτεραιότητα η καθημερινότητα για τη δημοτική μας αρχή»

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: Ξεκινάει η λειτουργία του υποσταθμού στην Κοινότητα Απειράνθου

otavoice

Ξεκινά η εγκατάσταση των 13 πολυκέντρων ανακύκλωσης στον Δήμο Χαλκιδέων

otavoice

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, στο Διοικητήριο της ΠΕ Δράμας

otavoice