OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για το επερχόμενο Φεστιβάλ της Χίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραχώρησε χτες συνέντευξη στην τηλεόραση του SKAIκαι στην εκπομπή Eco News by ΔΕΗ η οποία ασχολείται με την κλιματική κρίση και με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και τον πλανήτη μας και παρουσιάζει η Κορίνα Γεωργίου.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή που διοργανώνει στις 6 Σεπτεμβρίου στην Χίο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ της Χίου με ομιλητή τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Πρόκειται για μια Ημερίδα διεθνούς εμβέλειας αφιερωμένη στην Κλιματική Αλλαγή και στις επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία, όπου ομιλητής μετά από πρόσκληση μας θα είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος γνωστός σε όλον τον κόσμο για τις οικολογικές του ανησυχίες και το έργο του για το Περιβάλλον και γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως «Ο Πράσινος Πατριάρχης».

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα παραστούν και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας καθ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή Χρήστος Ζερεφός, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών καθ. Σταμάτης Κριμιζής, ο Πρόεδρος του ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και διευθυντής του Skai Ιωάννης Σπανολιός και άλλοι.

Πολλά δεδομένα πρέπει να αλλάξουν στην κοινωνία μας. Επί παραδείγματι τα μεγέθη σχεδιασμού που γίνονται για διάφορα έργα, πρέπει επειγόντως να μεταβληθούν επι τα δυσμενέστερα. Και αυτό γιατί τα μεγέθη της φύσεως έχουν γίνει πιο δραματικά. Για παράδειγμα τα κύματα στην θάλασσα είναι πιο ψηλά και έχουμε περισσότερες καταστροφές στα λιμάνια, οι βροχοπτώσεις είναι πιο έντονες, κατά συνέπεια η πολιτεία οφείλει να αλλάξει τα μεγέθη σχεδιασμού.

Το Φεστιβάλ της Χίου είναι ένα πνευματικό Φεστιβάλ με προσκεκλημένους υψηλού επιπέδου ομιλητές, Έλληνες και ξένους οι οποίοι θα μιλήσουν για διάφορα θέματα, από την Μεσαιωνική Χίο μέχρι την σύγχρονη ζωή. Είναι μια έντονη προσπάθεια της Περιφέρειας για εξωστρέφεια και σας περιμένουμε να το παρακολουθήσετε».

Σχετικά Άρθρα

Στη Σέριφο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτης

otavoice

Δωρεάν διαδραστικές δράσεις για τους επισκέπτες της Παραλίας Κατερίνης

otavoice

Δ.Πλατανιά: Ανάπλαση πεζοδρομίων στο τμήμα “Μάλεμε-Κολυμπάρι”

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Το Δημοτικό Ωδείο προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα

otavoice

Δ.Πύργου: Στους δημότες το Αθλητικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας

otavoice

Παράσυρση εργαζόμενης στην καθαριότητα στην Πάτρα

otavoice