OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Ε: Αίτημα για τεχνικογεωλογική αναγνώριση στην περιοχή του Γηροκομειού

Κατόπιν πρόσφατης συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης με τους κατοίκους της περιοχής του Γηροκομειού, αλλά και με τον Σύλλογο Παναγία η Γεροκομίτισσα, διαπιστώθηκε η ανάγκη να εξεταστούν τυχόν κατολισθητικά, αλλά και πλημμυρικα φαινόμενα από την φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 3 Ιουλίου 2024.

Για τον ανωτέρω λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε με έγγραφο του την ενεργοποίηση του Μνημονίου συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) .

Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση αποστολή ομάδας παρέμβασης του ΕΑΓΜΕ, η οποία θα προβεί σε τεχνικογεωλογική αναγνώριση με σκοπό την καταγραφή των φαινομένων και των επιπτώσεων τους καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες υποδομές και κατοικίες.

Ο ΕΑΓΜΕ θα προβεί σε τεχνικογεωλογικη αναγνώριση με σκοπό την καταγραφή του φαινομένου καθώς και εκτίμηση τυχόν επικίνδυνα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ηλιούπολης: Στηρίζει το έργο της ΑΝΙΜΑ – Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής

otavoice

Δ.Σπάρτης: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

otavoice

Δ.Ελασσόνας: «Γευσιγνωσία και Αγροδιατροφή» για εκπαιδευόμενους του ΚΔΒΜ

otavoice

Δ.Ήλιδας: Με επιτυχία το 6ο Πανηλειακό αντάμωμα ομογενών

otavoice

Ο Δήμος Πεντέλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

otavoice

Ξεκίνησε η ανέγερση του πρώτου ιδιόκτητου βρεφικού σταθμού στην Πετρούπολη

otavoice