OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ν.Α: Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στο Γ.Ν.Ρόδου

Πάνω στη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανέγερση Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, εργάζονται οι Υπηρεσίες της ΠΝΑι, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των μελετών του κτιριακού σκέλους.

Για λόγους πρακτικούς αλλά και τεχνικούς, κρίθηκε και συναποφασίστηκε με την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, το έργο να περιλαμβάνει και το σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προκειμένου αυτό να παραδοθεί πλήρες και λειτουργικό από την πρώτη μέρα της ολοκλήρωσής του. Για το σκοπό αυτό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε και τον εξοπλισμό του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με την εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων του ΕΚΠΑ, αποτελούμενη από τους Πώλα Πλατώνη, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής, Άννα Ζυγογιάννη, Καθηγήτρια Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Βασίλειο Κουκούλια, Καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, παρουσία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Σταύρου Τσαντή και των τεχνικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑι που έχουν αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, προκειμένου να αντλήσουν την αναγκαία γνώση για τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τις προδιαγραφές του.

Μετά τη συνάντηση εργασίας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αρχική μας δέσμευση ήταν να παραδώσουμε ένα κτίριο σύγχρονο, ικανό να στεγάσει το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο της Ρόδου.

Στην πορεία της προετοιμασίας και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα είναι πλήρες, σύγχρονο και λειτουργικό από την πρώτη μέρα ολοκλήρωσή του, αποφασίσαμε με τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουμε και το σύνολο του εξοπλισμού του.

Η δέσμευσή μας απέναντι στους νησιώτες για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας, θα υλοποιηθεί στο ακέραιο».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Καρδίτσας: Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

otavoice

Βαρύ πένθος για την αυτοδιοίκηση- Πέθανε ο δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, η ψυχή του “Κλεισθένη”

otavoice

Δ.Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Κατασκευάζεται ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός της Βάρδας

otavoice

Δ.Σαρωνικού: Συγκέντρωση κατά της απόφασης της ΕΤΑΔ να κατεδαφίσει το θεατράκι

otavoice

The Hellenic Mosaic: Ένα νέο έργο του Δήμου Καλαμαριάς

otavoice

Δ.Δυτικής Αχαΐας: Συνεχείς καθαρισμοί της βλάστησης στο οδικό δίκτυο

otavoice