OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΙΝ: Ευρεία σύσκεψη για θέματα πρόληψης δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργος Μάμαλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης μέτρων αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ τονίστηκε η σημασία της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους και ο σαφής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και ευθυνών του κάθε φορέα

Έκκληση από πλευράς Αντιπεριφερειάρχη προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων να προχωρήσουν τάχιστα τα έργα αποκατάστασης από τον «Μπάλο», τα οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει χρηματοδοτήσει με 1.500.000 €

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε την Πέμπτη 22 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργος Μάμαλος, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, για την άμεση υλοποίηση μέτρων και δράσεων, με σκοπό την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στα όρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Ανδρέας Καρδόνας (Τεχνικών Υπηρεσιών) και Παναγιώτης Θεοτόκης (Καθημερινότητας & Πολιτικής Προστασίας), καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας και των δύο οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τονίστηκε η ανάγκη για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό των κοιτών των υδατορεμάτων, τάφρων κλπ, η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και η συντήρηση του δικτύου των ομβρίων υδάτων, όπως και ο άμεσος προγραμματισμός για την εκτέλεση νέων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης κατά το μέρος που αφορά τον κάθε οργανισμό (Περιφέρεια και Δήμος). Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκαν οι αρμοδιότητες για το πού επιχειρεί ο κάθε φορέας, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα του παρελθόντος και αποποίηση ευθυνών. Αποφασίστηκε δε, η στενή συνεργασία, ώστε οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν να έχουν τέτοιο αποτέλεσμα, που θα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργος Μάμαλος, ζήτησε επίσης να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στα έργα για την αποκατάσταση ζημιών που είχαν προκληθεί από τη θεομηνία «Μπάλος» και τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το ποσό του 1.500.000 € από το «Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών Α) Υποδομών ΟΤΑ 2021-25».

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 12:00, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων και των τριών άλλων Δήμων της Π.Ε. Κέρκυρας (Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, Δήμος Νότιας Κέρκυρας, Δήμος Παξών).

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να γίνουν ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα για τον τομέα ευθύνης του. Τόνισε ότι η πρόληψη σώζει από επικίνδυνα και έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στις μέρες μας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ενώ επισήμανε ότι για την Περιφερειακή Αρχή η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας είναι πρώτη προτεραιότητα.

Σχετικά Άρθρα

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού λόγω διαρροής λυμάτων

otavoice

Ο Νετανιάχου σε αντιπαράθεση με τους διαπραγματευτές του, για τους όρους της εκεχειρίας

otavoice

Ζητούν παρέμβαση της Περιφέρειας για την διοργάνωση του ιστορικού υπερμαραθωνίου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

otavoice

Νέο Place Brand-Εσύ, η Πελοπόννησος και το Νέο της Πρόσωπο

otavoice

Χαλκιδική Λούνα Πάρκ: Επεισοδιακή η συνεργασία και με τον Δήμο Θερμαϊκού

otavoice