OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΣτΕ: Επανεκκίνηση έργου βραχοπροστασίας στο “Κοκόσι” του Δήμου Χαλκιδέων

Έργο αντιμετώπισης καταπτώσεων, αρχικού προϋπολογισμού 3.000.000 €

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε εκ νέου το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 3.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε το 2022. Ο αρχικός μειοδότης αιτήθηκε διάλυση της εργολαβίας το 2023. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην -ταχύτερη δυνατή λύση- υπογράφοντας νέα σύμβαση με τον αμέσως επόμενο μειοδότη του αρχικού διαγωνισμού.

Βασικό αντικείμενο του έργου είναι η αντιμετώπιση καταπτώσεων και κατολισθήσεων από το ανάντη πρανές της υφιστάμενης Επαρχιακής Οδού Μουρίκι – Λουκίσια – Χάλια σε μήκος περίπου 400 μέτρων, στη θέση “Κοκόσι”.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων να εκτελεστούν οι κάτωθι εργασίες:

-Να κατασκευαστεί τοιχίο μήκους περίπου 200 μ. και ύψους έως 3μ.
-Επί του τοιχίου να τοποθετηθεί -εφόσον κριθεί απαραίτητο- νέος φράχτης ανάσχεσης καταπτώσεων ύψους 4μ και αντοχής 1000 kj.
-Να τοποθετηθούν φράχτες ανάσχεσης καταπτώσεων από 500kj έως 5000 kj στα διαμορφωμένα πρανή της εν λόγω οδού που θα προκύψουν, αν κριθεί απαραίτητο, από την εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών, όπως επίσης και πλέγματα ανάσχεσης καταπτώσεων.
-Να κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος σε όλο το μήκος του εν λόγω οδικού τμήματος και να γίνει συντήρηση και βελτίωση των υφιστάμενων τεχνικών της οδού.

Επίσης θα εκτελεστούν εργασίες εξυγίανσης και αποκατάστασης βλαβών του οδοστρώματος σε τμήματα και σε θέσεις του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίστηκε σε 24 μήνες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεπεράσαμε εμπόδια που προέκυψαν με τις κατασκευαστικές εταιρείες και προχωρούμε με βάση τον αρχικό διαγωνισμό για την υλοποίηση έργου αρχικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ στη θέση “Κοκόσι” της Εύβοιας.

»Με την κατασκευή τοιχίου μήκους 400 μέτρων και με άλλες παρεμβάσεις αντιμετώπισης των καταπτώσεων, δίνουμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα του οδικού δικτύου Μουρίκι – Λουκίσια – Χάλια, που ταλαιπωρούσε δεκαετίες τώρα κατοίκους και επισκέπτες της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδόνας του Δήμου Χαλκιδέων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Συνεχίζουμε με επιμονή και προσήλωση την μεθοδική μας προσπάθεια να ασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τμήματα του εθνικού και επαρχιακού μας δικτύου με σημαντικό δείκτη επικινδυνότητας.
Στόχος μας μέσα από μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση διάνοιξης και αντιστήριξης πρανών, τα σημαντικά κατολισθητικά φαινόμενα που δοκιμάζουν το “Κοκόσι” να περιορισθούν και να μην θέσουν ξανά σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κορινθίων-«Θαλασσινές Ημέρες»: Μια τελετή έναρξης αντάξια των προσδοκιών

otavoice

Συνεδριάζει αύριο(28/8) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ – Τι θα συζητηθεί

otavoice

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης «Τα παλιά Επαγγέλματα και η Αγορά» στο Βαλτεσινίκο

otavoice

ΠΚΜ: Εργασίες ρύθμισης αισθητήρων φωτεινής σηματοδότησης και κοπής πρασίνου

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: Αναβαθμίστηκαν τα γήπεδα τένις δίπλα στο ποτάμι

otavoice

Στο 24ο Γαβούστημα των Καππαδοκών στην Πλαγιά ο Δήμαρχος Κιλκίς

otavoice