OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Α’ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δ. Ωραιοκάστρου

Με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου Ωραιοκάστρου υλοποιείται το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού – Α΄ φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για την περίοδο 2024-2029, το οποίο και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου κατά τη συνεδρίασή του, στις 18-06-2024, με την υπ’ αριθμ. 122/2024 (ΑΔΑ:6ΗΧ6ΩΗΖ-ΕΛΗ) απόφασή του, ψήφισε το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού – Α΄ φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για την περίοδο 2024- 2029. Σκοπός του είναι η βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και η ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός αποτελεί την Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και εκπονήθηκε σε συνεργασία με εξωτερικό σύμβουλο, από το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ανάπτυξης
και Μελετών, αλλά και τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στη Β΄ Φάση -που θα ακολουθήσει- θα περιλαμβάνεται ο Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός των δράσεων του Δήμου. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου θα αποτελέσει ένα
ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης για την περίοδο 2024- 2029.

Η Α΄ Φάση περιλαμβάνει το όραμα, τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τη στρατηγική του Δήμου.

Το όραμα αποτελεί μια συνοπτική διατύπωση της μελλοντικής επιθυμητής κατάστασης στην περιοχή του Δήμου, για την επόμενη πενταετία, ενώ ο προσδιορισμός της στρατηγικής γίνεται με τον καθορισμό στόχων, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του παραπάνω οράματος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Στρατηγικό Σχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Για το σκοπό αυτό, το πλήρες κείμενο και το ερωτηματολόγιο δημόσιας διαβούλευσης έχουν αναρτηθεί στην
ιστοσελίδα του Δήμου: https://oraiokastro.gr/epicheirisiako-schedio- dimou-oraiokastrou-fasi-a%ce%84-stratigikos-schediasmos/

Μέσω του ερωτηματολογίου μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις, από πολίτες ή ενώσεις πολιτών και από τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, από 01-09-2024 μέχρι 30-09-2024. Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά την οριστικοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Η υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων μπορεί να γίνεται υπόψιν του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού,
Οργάνωσης, Ανάπτυξης και Μελετών, με τους εξής τρόπους:

Α) Ιδιοχείρως στο πρωτόκολλο του Δήμου, από τις 08.00 έως τις 14.00 καθημερινά
Β) Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Δήμος Ωραιοκάστρου– Κομνηνών 76, – 57013 Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη,
Γ) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email: info@oraiokastro.gr
Δ) Με την συμπλήρωση της διαδικτυακής έρευνας:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNUHWcvCwhkSmv3- 8kSfx8FNujQpa2lbhag-xCPgDBU5ADfw/viewform?pli=1
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης Ανάπτυξης και Μελετών του Δήμου Ωραιοκάστρου, κ. Αναστάσιο Τσελίκογλου (τηλ.: 2313304059, email: tselikoglou@oraiokastro.gr).

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΜ: Ετοιμότητα για το «ΑΠΟΛΛΩΝ»-Υπογράφηκε το καταστατικό της Ενεργειακής Κοινότητας

otavoice

Τους ήρωες των Καλεσών τίμησαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η ΤΚ Καλεσών

otavoice

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης

otavoice

Δήμος Κατερίνης – 38η Εμποροπανήγυρη: Το αδιαχώρητο σε όλες τις εκδηλώσεις

otavoice

Περιφέρεια Ηπείρου: ΕΣΠΑ ON THE ROAD

otavoice

ΠΕ Σερρών: Σύμβαση για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Στρυμόνα

otavoice