OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι «Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι» μια πρωτότυπη εμπειρία ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας.

Η δράση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Σικυωνίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας είχε ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον εμπλουτισμό των γνώσεων του κοινού για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Σικυώνας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Αρχαία Αγορά, στο Αρχαίο Θέατρο, στο Γυμναστήριο και στις ανασκαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την καθοδήγηση των: Γιάννη Λώλου, αν. καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας Παν/μίου Θεσσαλίας και επικεφαλής των ανασκαφών στην Αρχ. Σικυώνα και του Γιώργου Γιαννακόπουλου, Αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, ενώ οι επισκέπτες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την εμπειρία και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της Αρχ. Σικυώνας με τόσο άμεσο και βιωματικό τρόπο!

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice

Δ.Ψαρών: Επιτυχημένη η εθελοντική δράση καθαρισμού του βυθού στο εσωτερικό λιμάνι

otavoice