OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Ιονίων Νήσων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Λεωνίδα Τράντο, είχε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής, το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Αυγούστου, στο γραφείο του στην έδρα της ΠΙΝ, παρουσία του αρμόδιου Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Παιδείας, Γιάννη Ζήκου.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν διαδικτυακά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από άλλα νησιά της Περιφέρειας πλην της Κέρκυρας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων να ενημερώνουν τον Περιφερειάρχη για συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, άκουσε με ενδιαφέρον τις ανησυχίες και τις προτάσεις του Προέδρου και των μελών της Ομοσπονδίας και από την πλευρά του τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής.

Ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει στις σχολικές μεταφορές στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να έχει πλέον ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο παρελθόν. Όπως τονίστηκε, εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες θα βγει νέος διαγωνισμός και για τα δρομολόγια εκείνα, τα οποία προς το παρόν έχουν χαρακτηριστεί «άγονα», ούτως ώστε όλοι οι μαθητές στην Κέρκυρα να έχουν εξασφαλισμένη τη μεταφορά τους προς τις σχολικές τους μονάδες.

Παράλληλα έγινε αναφορά στη δρομολογημένη μεταστέγαση του ΚΕΔΑΣΥ Κέρκυρας, όπως και στη δημιουργία για πρώτη φορά στα Ιόνια Νησιά του Κέντρου Καινοτομίας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας, ή στην ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι η ΠΙΝ είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια στους Δήμους εφόσον, βέβαια, εκείνοι είναι έτοιμοι από τη δική τους πλευρά σε επίπεδο μελετών.

Όπως τόνισε ο κ. Τρεπεκλής, η Περιφερειακή Αρχή είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και στηρίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Ενισχύονται τα Δημοτικά Ιατρεία με 15 ιατρούς και νοσηλευτές

otavoice

Δ. Σουφλίου: Έναρξη του έργου αποκατάστασης της Γέφυρας Μεσημερίου – Μεγάλου Δερείου

otavoice

Με συνεργασία Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας αποκαθίσταται η Γέφυρα του Μόρνου

otavoice

O δήμος Πύργου στέκεται αρωγός στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές

otavoice

Πόρισμα Εισαγγελίας Βόλου: Δεν μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας

otavoice

Δ.Κορινθίων: Προγραμματική συμφωνία για ανάπλαση της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου

otavoice