OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνέχιση του προγράμματος για απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 στην Τ.Α. ζητά η ΚΕΔΕ

Τη συνέχιση του προγράμματος για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κι ενίσχυση του με επιπλέον 10.000 θέσεις ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, τον υφυπουργό Οικονομικών Θάνο Πετραλιά και τον πρόεδρο της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην επιστολή του επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια οι Δήμοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα λειτουργίας τους εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες.

Υπογραμμίζει ότι η υποστελέχωση έχει λάβει πλέον δραματικές διαστάσεις, «αφενός λόγω του περιορισμένου αριθμού προσλήψεων νέου μόνιμου προσωπικού αλλά και των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται, ακόμη και για τις ελάχιστες που γίνονται, αφετέρου λόγω της συνταξιοδότησης δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων στους Δήμους τα προηγούμενα χρόνια αλλά και του μέτρου της κινητικότητας, που έχει αποψιλώσει περαιτέρω τους Δήμους μας».

Αναφορικά με το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών στους Δήμους, ο κ. Κυρίζογλου υπογραμμίζει ότι «υπήρξε μια πολύ σωστή πρωτοβουλία με την οποία και οι Δήμοι μας μπόρεσαν να καλύψουν μέρος των κενών τους σε προσωπικό κρίσιμων υπηρεσιών (καθαριότητα, πράσινο, πολιτική προστασία, κ.λπ.). Αλλά και άνεργοι συμπολίτες μας, σε ηλικία κοντά στη συνταξιοδότηση τους, είχαν τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος να προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη σύνταξης».

«Με βάση τα παραπάνω, τονίζει, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κρίνει απαραίτητη όχι απλά τη συνέχιση του προγράμματος , αλλά και την ενίσχυση του με επιπλέον 10.000 θέσεις, πέραν όσων έχουν εγκριθεί.

Επιπλέον, θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη κάθε σκέψη που έχει διατυπωθεί στο παρελθόν από οποιαδήποτε πλευρά για κατάργηση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου προγράμματος, αφενός γιατί θα δημιουργήσει τεράστια κενά στη λειτουργία βασικών υπηρεσιών των Δήμων, αφετέρου γιατί θα στερήσει τη δυνατότητα σε ανέργους μεγάλης ηλικίας να απασχοληθούν και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους».

Καταλήγοντας ο κ. Κυρίζογλου και επικαλούμενος «τη δεδηλωμένη δέσμευση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για στοχευμένες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν σε κυβερνητική προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους», τονίζει ότι «η ΚΕΔΕ ζητά για μια σειρά από λειτουργικούς και κοινωνικούς λόγους:

• τη διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για τη συνέχιση του προγράμματος καθώς και

• την έκδοση νέας ΚΥΑ, που θα προβλέπει την ενίσχυση του με επιπλέον 10.000 νέες θέσεις ανέργων συμπολιτών μας ηλικίας 55 ετών και άνω».

Δείτε την επιστολή του Προέδρου ΚΕΔΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία Δημάρχου Λαμιέων στα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Λύση στο μείζον στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου

otavoice

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

otavoice

Παρουσίαση μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πεντέλης

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ασπίδα προστασίας για 8.000 μουριές

otavoice

Δ.Καλλιθέας: Σκοπός όλων μας είναι η ομάδα να αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης»

otavoice