OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν άδειες σε λούνα παρκ και να κάνουν ελέγχους

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου, στο Διοικητήριο όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τα λούνα παρκ, μετά το δυστύχημα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος από τη Βέροια, ανέφερε.

«Θέλω να σας πω ξεκάθαρα, για άλλη μία φορά, ως γονέας, ως πολίτης και ως πολιτικός, ο μόνος αρμόδιος να δίνει άδειες στα λούνα παρκ είναι οι Δήμοι και είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους, συνεπώς θα πρέπει να απευθυνθείτε εκεί».

Ο κ.Θεοδωρικάκος ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και ιδιαίτερα οι προτάσεις και τα επενδυτικά σχέδια από προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα, προκειμένου να γίνουν πράξη και σχετικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Βιομηχανίας, Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, του υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κώστα Γκιουλέκα, της γενικής γραμματέως Βιομηχανίας, Βασιλικής Λοίζου και του συντονιστή του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννη Παπαγεωργίου.

Σε ότι αφορά τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις προοπτικές του, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα επανέλθει μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο για όλη τη χώρα.

“Τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από τους αναπτυξιακούς νόμους που υπάρχουν προορίζονται για να μπορέσουν να τονώσουν την επιχειρηματικότητα, να ενισχύσουν τις επενδύσεις, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας”, είπε ο κ. Γκιουλέκας.

Παράλληλα σημείωσε ότι σε συμφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης το επόμενο διάστημα έχουν σχεδιάσει με τον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, των Εμπορικών Συλλόγων, των ανθρώπων της αγοράς, ούτως ώστε να πάνε κοντά στον πολίτη, να δείξουν και να παρουσιάσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

“Η εντολή που έχουμε από τον πρωθυπουργό είναι πολύ συγκεκριμένη: Να ανεβάσουμε πιο ψηλά τη Μακεδονία και της Θράκη και αυτό έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε από την πρώτη ώρα. Γιατί, ακριβώς, ανεβάζοντας πιο ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη κερδισμένη δεν θα βγει μόνο η συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα”, δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Κασσάνδρας: «Απειλήθηκα να προσέχω» – «Εγώ που έχασα 22χρονο παιδί δεν θα τους έκλεινα;»

otavoice

Ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε χωματερή από μπάζα δημοτικό οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο

otavoice

Αυτοψία κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις χαλαζόπληκτες περιοχές

otavoice

Δ. Ήλιδας: 300.000 ευρώ για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Ιουνίου στην Πηνεία

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: «Κατάλληλο, μετά από ελέγχους, το νερό στο Δομένικο»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου – Συμβούλιο Νέων: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική

otavoice