OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Βαρύ πένθος για την αυτοδιοίκηση- Πέθανε ο δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, η ψυχή του “Κλεισθένη”

2 Αυγούστου 2024 κόπηκε το νήμα της ζωής για μια εμβληματική προσωπικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο  δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, έχασε την σύντομη μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο και έφυγε πολύ γρήγορα από κοντά μας, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο εκλιπών ήταν ο ιδρυτής και η ψυχή της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης  “Κλεισθένης” και απολάμβανε του σεβασμού και της αποδοχής, έχοντας καταγράψει μια πλούσια πορεία με κεντρικό πεδίο τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αλλά και με σημαντική ακαδημαική  παρουσία.

Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (Master’s Degree) με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, ενώ αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία. Διατέλεσε Ειδικός Επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), με πολυετή εμπειρία στην διαχείριση και αξιοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων και των τομεακών Κοινοτικών και Εθνικών Χρηματοδοτήσεων.

Είναι Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από το 2001.

Διατέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αμαρουσίου(2007-2015), στο δήμο Διονύσου(2015-2017)και στον Δήμο Νέας Σμύρνης(2017-2023). Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», της οποίας είναι και ιδρυτικό στέλεχος από το 2011.

Το 2013 – 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Αυτεπιστασίας για τον Τομέα Αλιείας του ΟΟΣΑ. Με εκπαιδευτικό – συγγραφικό έργο και αρθρογραφία σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Χρηματοδοτήσεων και Δημοσίου Μάνατζμεντ.

Η Διεύθυνση του OTAVOICE.GR εκφράζει την βαθιά λύπη της για την απώλεια του Μιχάλη, που υπήρξε στην δική μας διαδρομή, συνεργάτης, συμπαραστάτης, συνοδοιπόρος και φίλος. Στους οικείους του και στην οικογένεια των Γενικών Γραμματέων, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. 

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Χ. Μπονάνου – Β.Γιαννόπουλου – Φ. Ζαΐμη στην πληγείσα περιοχή Γηροκομειου Πατρών

otavoice

Δ.Κατερίνης: Τα «χρυσά παιδιά» του παλαιστικού τμήματος του Αρχελάου υποδέχτηκε ο Ι. Ντούμος

otavoice

Κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων σε Ηλεία και Βόνιτσα – Σύσκεψη στην ΠΕ Ηλείας

otavoice

Δ.Χαλανδρίου: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Σώζουμε τρόφιμα στα σχολεία»

otavoice

Η Μάγδα Χριστοδουλοπούλου, νέα σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Δ. Κορινθίων: Ενημέρωση για το νερό στα Αθίκια

otavoice