OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα για τα νεκρά ψάρια διέταξε η Εισαγγελία

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, μετά από την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη.

Οι εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα, με οδηγίες να πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση και αν η λίμνη Κάρλα είναι η πηγή του προβλήματος.

Επίσης, θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους κ.α.

Παράλληλα, η έρευνα θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν από τον δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένων της παραλίας, του λιμανιού, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Σιθωνίας βάζει λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές

otavoice

Δ. Πατρέων: Παρέμβαση Προέδρου ΚΟΔΗΠ για τους παιδικούς σταθμούς

otavoice

Σημαντική η αύξηση της ανακύκλωσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μέσα στο 2024

otavoice

Δ. Θεσσαλονίκης: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Βενιζέλου και Μητροπόλεως

otavoice

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Δωρεάν στέγαση σε όλους τους φοιτητές που κατάγονται εκτός νομού σπουδών

otavoice

Μουσικές και Θεατρικές Διαδρομές 2024: Το πρόγραμμα του 35ου Φεστιβάλ του Δήμου Βριλησσίων

otavoice