OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα γέφυρα Μαρούγγαινας στα Τρίκαλα

Η αρχή για την κατασκευή νέας γέφυρας Μαρούγγαινας στα Τρίκαλα έγινε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024.

Με υποβοηθητικές εργασίες πέριξ της γέφυρας (κλείσιμο γέφυρας για πεζούς, εργοταξιακές σημάνσεις, κοπή δέντρων με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κ.α.) ξεκίνησε μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην κατασκευή μιας γέφυρας σύγχρονης, αλλά με βάση την παλιότερη (όπως έχει διασωθεί από τις φωτογραφίες) μορφή της γέφυρας.

Τη μελέτη για αυτήν την κατασκευή εκπόνησε ως δωρεά ο «Σύλλογος Τρικαλινών Πολιτών – Γέφυρα Μαρούγκαινας», που συστάθηκε με πρωτοβουλία του τρικαλινού γιατρού γυναικολόγου – μαιευτήρα κ. Κυριάκου Τσαγκούλη, ο οποίος κινητοποίησε επιστήμονες, προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη.

Ετσι, η γέφυρα θα πάρει τη θέση της υπάρχουσας, βάσει του συνολικού έργου για τη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των γεφυριών των Τρικάλων.

Πρόκειται για το έργο «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων – Υποέργο 4: Επεμβάσεις (επισκευή, ενίσχυση, ανακατασκευή) όλων των γεφυρών του Ληθαίου ποταμού εντός της πόλης των Τρικάλων με σκοπό τη στατική τους αποκατάσταση και την αισθητική τους αναβάθμιση», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης («Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0») με προϋπολογισμό 3.300.000€ και ανάδοχο την εταιρεία ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και αφορούν συνολικά στην κατεδάφιση και κατασκευή της νέας γέφυρας. Η νέα αυτή πεζογέφυρα θα προσομοιάζει κατά το δυνατόν με την παλαιότερη και θα είναι δίτοξη με δύο συμμετρικά ημικυκλικά ανοίγματα ελεύθερης υδραυλικής διατομής.

Ληθαίος – πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Συνδέεται, δε, με τα έργα της νέας πλατείας Εθνικής Αντίστασης και της αναμόρφωσης στις όχθες του Ληθαίου, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση νέας, σύγχρονης όψης της πόλης.

Ως προς την αναμόρφωση του Ληθαίου, δη, το τμήμα της οδού Οθωνος από την πλατεία Ρήγα Φεραίου μέχρι την πρώην γέφυρα ΚΤΕΛ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένονται οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα και οι τοποθετήσεις των νέων φυτών. Συνεχίζονται, δε, οι εργασίες, στο τμήμα από την πλατεία Ρήγα Φεραίου προς την κεντρική πεζογέφυρα.

Οι άλλες γέφυρες

Στο δε σκέλος της συντήρησης των άλλων γεφυρών, βαίνουν προς το τέλος τους οι εργασίες στη γέφυρα πρώην ΚΤΕΛ, ενώ ξεκίνησαν αυτές στην περιοχή Τρικκαίογλου.

Συνολικά συντηρούνται και αποκαθίστανται οι:
1. Πεζογέφυρα Κουτσομυλίων
2. Γέφυρα Μαιευτηρίου ή Τρικκαίογλου
3. Πεζογέφυρα Πελέκη
4. Γέφυρα Βουβής
5. Γέφυρα Γούρνας
6. Πεζογέφυρα Πίχτου
7. Πεζογέφυρα Ασκληπιού
8. Πεζογέφυρα Εθνικής Αντίστασης
9. Γέφυρα Γαριβάλδη ή πρώην ΚΤΕΛ
10. Γέφυρα Γκίκα
11. Πεζογέφυρα Αγ. Κωνσταντίνου
12. Γέφυρα Αρριανού
13. Γέφυρα Οδού Καρδίτσης

Σχετικά Άρθρα

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εκατοντάδες πολίτες αθλούνται στα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους

otavoice

Αυτοψία Δημάρχου Λαμιέων στα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Λύση στο μείζον στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου

otavoice

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

otavoice

Παρουσίαση μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πεντέλης

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ασπίδα προστασίας για 8.000 μουριές

otavoice