OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ζητούν παρέμβαση της Περιφέρειας για την διοργάνωση του ιστορικού υπερμαραθωνίου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Αίτημα για ένταξη θέματος Εκτός Ημερησίας Διάταξης, στην 9 η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Μαργαρίτα Σπυριδάκου με Θέμα: “Διοργάνωση του ιστορικού υπερμαραθωνίου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»”

Στο αίτημα τους ζητούν την στήριξη της Περιφέρειας στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και αναφέρουν:

Ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» έχει διοργανώσει με επιτυχία για 41 συνεχιζόμενα χρόνια, τον Σεπτέμβρη κάθε έτους, τον ιστορικό υπερμαραθώνιο 246,50 χλμ.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος προγραμματίζει την διοργάνωση του 42ου αγώνα που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Στον αγώνα αυτό έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 380 αθλητές από 54 Χώρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν παγκόσμιες διακρίσεις.

Οι αθλητές και τα αυτοκίνητα της επιτροπής (Έφοροι-Επόπτες-Κριτές-Γιατροί- Φυσιοθεραπευτές) ακολουθούν και τους συνοδεύουν από την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Τριπόλεως και ανεβαίνουν τις «Κλίμακες του Παυσανία» στο Όρος Αρτεμίσιο, μετά στην Τεγέα και καταλήγουν στην Σπάρτη (στο Άγαλμα του Λεωνίδα) που είναι ο τερματισμός.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από τα προπύλαια της Ακρόπολης στις 28 Σεπτεμβρίου και οι αθλητές θα τερματίσουν την Κυριακή 29 Σεπτέμβριου στη Σπάρτη.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αγώνα υπεραποστάσεων λόγω του ιστορικού του υποβάθρου είναι πολύ μεγάλο, με δεδομένο ότι ο αγώνας αποτυπώνεται σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN , το BCC κλπ. και καλύπτεται η περιγραφή του από πλήθος δημοσιογράφων.

Στην φετινή διοργάνωση απαιτείται η αρωγή της Ολυμπίας Οδού λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την διακοπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς τον Ισθμό (λόγω κατάρρευσης της γέφυρας).

Ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» έχει υποβάλει αίτημα προς την Ολυμπία  Οδό, προκειμένου να γίνει παραχώρηση τμήματος περίπου 2 χλμ. για την διευκόλυνση του αγώνα.

Επειδή η μη παραχώρηση τμήματος της Ολυμπίας Οδού μπορεί να δημιουργήσει επισφάλεια στην διοργάνωση του αγώνα, γεγονός το οποίο θα επιφέρει πολλαπλές βλάβες στην Περιφέρεια μας και ιδιαίτερα στην πόλη της Σπάρτης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διαδρομή του ημεροδρόμου
Φειδιππίδη, το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει με ομόφωνη απόφαση του να στηρίξει την συγκεκριμένη διοργάνωση και να παρέμβει, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι της Ολυμπίας Οδού να αποδεχτούν το αίτημα του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ντίνα Νικολάκου – Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Σχετικά Άρθρα

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού λόγω διαρροής λυμάτων

otavoice

Ο Νετανιάχου σε αντιπαράθεση με τους διαπραγματευτές του, για τους όρους της εκεχειρίας

otavoice

ΠΙΝ: Ευρεία σύσκεψη για θέματα πρόληψης δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

otavoice

Νέο Place Brand-Εσύ, η Πελοπόννησος και το Νέο της Πρόσωπο

otavoice

Χαλκιδική Λούνα Πάρκ: Επεισοδιακή η συνεργασία και με τον Δήμο Θερμαϊκού

otavoice