OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

88η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

Τα εγκαίνια του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 13:00, στο περίπτερο 15, stand 37, κατά τη διάρκεια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η εκδήλωση σηματοδότησε  τη δυναμική παρουσία της ΚΕΔΕ στην Έκθεση, δίνοντας έμφαση στα καινοτόμα εργαλεία που προωθούν την αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κεντρικό στοιχείο των εγκαινίων αποτέλεσε η παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης, που σχεδιάστηκε ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο θα λάβει χώρα στη Ρόδο, στις 7-9 Νοεμβρίου 2024.

Για πρώτη φορά, η ΚΕΔΕ εγκαινίασε έναν ψηφιακό προσυνεδριακό διάλογο, μέσω του οποίου οι αιρετοί από όλη την Ελλάδα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων της Αυτοδιοίκησης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στόχος είναι η λήψη ορθών αποφάσεων που αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, δεκάδες δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι διοικήσεις και τα στελέχη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΠΕΤΑ ΑΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου απεύθυνε τον κεντρικό χαιρετισμό ενώ παρμέβαση έκαναν οι Θ. Λιβάνιος και Ν. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως έγινε παρουσίαση της πλατφόρμας.

 

 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την παρουσία του προέδρου Ηλία Αποστολόπουλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τιμά τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

otavoice