OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Απάντηση Δημάρχου Τήνου στον κ. Γιάννη Ψάλτη: Γραφικότητες, φαιδρότητες, ελαφρότητες

Απάντηση δίνει ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, στον καθηγητή Ιωάννη Ψάλτη ο οποίος άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το νησί, θυμίζοντας του  ότι είναι ένα γενικό φαινόμενο και δεν οφείλεται σε αδράνεια της σημερινής διοίκησης του δήμου.

Δεκτή η όποια κριτική, όπως και η κατάθεση προτάσεων, αναφέρει ο δήμαρχος Τήνου, δεν είναι όμως δεκτή η διασπορά ψευδών αναφορών περί εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων, τις οποίες καλεί  τον κ. Ψάλτη να τις αποδείξει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κροντηρά:

Στη δημοκρατία που πιστεύω και υπηρετώ, ο καθένας έχει δικαίωμα ελεύθερα να ασκεί κριτική και να εκθέτει τις απόψεις του, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα. Καθένας έχει δικαίωμα να ανησυχεί για το μέλλον.

Άλλο αυτά κι άλλο το πώς απευθύνεται στους συμπολίτες ο κ. Ψάλτης Ιωάννης, καθηγητής, φυσιοδίφης, γεωλόγος, φυσιογνώστης κλπ.

Εν μέσω παγκόσμιας συνειδητοποίησης και κινητοποίησης για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της ξηρασίας (δεν βρήκε ούτε μία λέξη για αυτά), ανακάλυψε ότι δύο γενιές ανθρώπων που υπηρέτησαν το σχεδιασμό από πλευράς Κοινοτήτων, Δήμων, Ενιαίου Δήμου, Επαρχείου, Υπουργείων κλπ, έκαναν όλοι λάθος, επειδή δεν άκουσαν τον κ. Ψάλτη και τις επί 50 χρόνια απόψεις του (το ότι κάποιος έχει επί 50 χρόνια την ίδια άποψη δεν την καθιστά αυτομάτως και σωστή…).

«Ξεραίνεται και καταστρέφεται ο τόπος μας» επειδή δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, κατά τον καθηγητή. Η έλλειψη νερού είναι «τεχνητή» (!!!), προϊόν όσων υπηρέτησαν την Τήνο, πλην Ψάλτη. «Οι ευθύνες τους είναι διαχρονικές, η ανικανότητα, η αδιαφορία και οι εγκληματικές παραλήψεις».

Όλα όσα προτείνει μπορεί να τα φέρει υπόψη των αρμοδίων από τον πρώτο ως τον τελευταίο και να επιχειρήσει να πείσει για το σχέδιό του. Μέχρι να υλοποιηθεί κάποτε αυτό το σχέδιο, ο Δήμος Τήνου οφείλει να φροντίζει για το αύριο, όπως στη δική της κλίμακα προβληματίζεται η Κυβέρνηση για τη γενική κατάσταση στη χώρα (οράτε αγωνία και προτάσεις επιστημόνων για την ύδρευση της πρωτεύουσας).

Και συνεχίζει ο λίβελλος Ψάλτη με το διφορούμενο ότι σίγουρα υπάλληλοι και (κατά πώς το διαβάζει κανείς) αυτοδιοικητικοί «εξυπηρετούν ωμά οικονομικά συμφέροντα». Με το τελευταίο ξεπέρασε τα όρια και κάθε συστολή μου και κάθε δισταγμό μου να απαντήσω στον -κάποτε- καθηγητή μου.

Αυτό που δεν μπορεί είναι να καταλογίζει γενικά και απροσδιόριστα δόλο, σκοπιμότητα, συμφέροντα και όσα άλλα φαιδρά διανθίζουν την επιστολή του. Για να παρέμβει η Δικαιοσύνη γιατί άραγε δεν τη βοηθάει ο ίδιος, προσκομίζοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που συνιστούν «το μεγαλύτερο Σκάνδαλο» …;;;

Δεν μπορεί κανένας να αφήνει να αιωρείται δημοσίως ότι κάποιοι δουλεύουν για τον εργολάβο και για τους εμπόρους αντλιών. Και επειδή σε θέματα εντιμότητας δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου, προκαλώ την προσφυγή του κ. Ψάλτη στη δικαιοσύνη και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Σε αντίθετη περίπτωση ο κ. Ψάλτης θα αποδειχθεί γραφικός, φαιδρός και ελαφρύς.

Και κάτι τελευταίο. Στη μικρή μας κοινωνία ζούμε όλοι σε γυάλινη σφαίρα. Ο κόσμος διαθέτει και γνώση και κρίση και κυρίως μνήμη.

Περιμένω τα στοιχεία του κ. Ψάλτη που θα αποδεικνύουν τους δημοσιοποιημένους ισχυρισμούς του για «ωμά οικονομικά συμφέροντα». Μέχρι τότε δεν ξαναμπαίνω στον κόπο. Ο χρόνος, για κάποιους από εμάς που καταγγέλλει ο κ. Ψάλτης, εξακολουθεί να είναι πολύτιμος.

Ο Δήμαρχος Τήνου
Παναγιώτης Κροντηράς

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice

Ο ΓΓ Αποβλήτων στο Attica: Η συμφωνία με την ευρωπαική επιτροπή -Το νέο νομοσχέδιο

otavoice