OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

Με 468 παιδιά, εκ των οποίων 212 βρέφη και 256 νήπια, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης, τη Δεύτερα 2 Σεπτεμβρίου 2024. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα και θα καλύψει πλήρως τη δυναμικότητα των τμημάτων της Προσχολικής Αγωγής, αμέσως μόλις εγκριθούν οι έξι (6) προσλήψεις παιδαγωγών, τις οποίες έχει αιτηθεί ο Δήμος, μέσω ΑΣΕΠ, με τη
διαδικασία του ΕΣΠΑ.

Όπως αναλυτικά αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 30 Αυγούστου -το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τις εγγραφές στους Σταθμούς- με συγκεκριμένο σχέδιο και βήματα, η δυναμικότητα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου, η οποία ενισχύεται συστηματικά από το 2014, θα αυξηθεί περαιτέρω.

Τα επόμενα βήματα

O σχεδιασμός της διοίκησης προβλέπει:

► Απορρόφηση άλλων 50 παιδιών με την έναρξη λειτουργίας του 2 ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, στον οποίο γίνονται εργασίες επέκτασης.
► Λειτουργία δύο ακόμα Βρεφονηπιακών Σταθμών, όταν ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις που έχει δρομολογήσει ο Δήμος, στις περιοχές της Αγ. Βαρβάρας και του Κάτω Χαλανδρίου.

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

√ Διπλασιασμός των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, από 4 σε 8, από τη στιγμή που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση, το 2014.
√ Ανασύσταση των βρεφικών τμημάτων, τα όποια είχαν καταργηθεί, το 2011, από την προηγούμενη διοίκηση. Και μείωση του ηλικιακού ορίου με το οποίο γίνονται δεκτά τα βρέφη, στους 11 μήνες από 18, το Σεπτέμβριο του 2014, όταν επαναλειτούργησαν. Έξι από τα οκτώ τμήματα Προσχολικής, δέχονται πλέον αι βρέφη.
√ Διατήρηση της απαλλαγής από τα τροφεία για όλες τις οικογένειες με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, και των συμβολικών τροφείων για όλες τις οικογένειες με υψηλότερα εισοδήματα.
√ Καθιέρωση αδιάβλητης διαδικασίας μοριοδότησης, υπό τον έλεγχο της Ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπή Επιλογής Βρεφών και Νηπίων.

√ Πλήρης αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των σταθμών, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές αδειοδότησης.

√ Προσλήψεις, μέσω ΕΣΠΑ, 63 παιδαγωγών και βοηθητικού προσωπικού (μάγειρες, καθαρίστριες), χάρη στους οποίες λειτουργούν μέχρι σήμερα οι Παιδικοί Σταθμοί.

Σχετικά Άρθρα

Επίτιμη δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

otavoice

Αυτοψία Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Θέρμου

otavoice

Δ. Αθηναίων: Έναρξη Λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Δ.Σαρωνικού: Το ιστορικό παραχώρησης παραλιών στην ΕΤΑΔ

otavoice

37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Paolo Bettini στη Δυτική Αχαΐα

otavoice