OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ηρακλείου Αττικής: Καλοκαίρι εργασιών στα σχολεία για την βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το φετινό ήταν περίοδος εκτεταμένων ή στοχευμένων παρεμβάσεων στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο σχολικό περιβάλλον για να υποδεχθεί ξανά τα παιδιά με το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς, 2024 – 2025. Η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου εκμεταλλεύτηκε το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά για τις θερινές διακοπές και προχώρησε σε εργασίες σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε συγκροτήματος όπως αυτές κατεγράφησαν και υποδείχθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική, Σχολικές Επιτροπές κτλ) έπειτα από αυτοψία σε όλα τα κτίρια, αλλά και τις ίδιες διευθύνσεις των σχολείων.

Συγκεκριμένα, εργασίες έγιναν σε 14 σχολικά συγκροτήματα εκτεινόμενες από αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις μέχρι μεγάλα έργα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρων κτιρίων και η πρόοδος στις εργασίες της ανέγερσης της νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείου.

Σημειώνεται ότι για το 2024 το κονδύλι που διέθεσε η δημοτική αρχή για τα σχολεία της πόλης είναι αυξημένο, μετά και την πρωτοβουλία της διοίκησης να διαθέσει περισσότερα χρήματα για τον τομέα τη Παιδείας μέσω του ΦΗΧ.

«Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα και τη λειτουργικότητα των σχολείων μας ώστε να προσφέρουμε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον στα παιδιά μας. Πέρα από τις εργασίες που κάναμε το καλοκαίρι, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μας παραμένουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να επέμβουμε όπου και όποτε χρειαστεί. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να διατηρήσουμε αυτή την όμορφη εικόνα, όπως για παράδειγμα στις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού που ανακαινίστηκαν πλήρως, ώστε να χαίρονται τα παιδιά μας τον χρόνο που περνάνε στο σχολείο», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Αναλυτικά οι εργασίες που έγιναν αυτό το καλοκαίρι ανά σχολείο:

5ο Νηπιαγωγείο: ελαιοχρωματισμός αιθουσών

8o Νηπιαγωγείο: επισκευή και συντήρηση παιδικών οργάνων, αποξήλωση ξύλινης πέργκολας

9o Νηπιαγωγείο: εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης

10o Νηπιαγωγείο: εγκατάσταση υδρορροής περιμετρικά της στέγης

Ειδικό Σχολείο: ελαιοχρωματισμοί όψης και αιθουσών, αποξήλωση κατεστραμμένων ξύλινων σκιάστρων

1o Δημοτικό: ελαιοχρωματισμός αιθουσών, μόνωση ταράτσας

2o Δημοτικό: επισκευή κεραμοσκεπής, τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στα παράθυρα του σχολείου, πλήρης ανακαίνιση τουαλετών, τοποθέτηση νιπτήρα στην αίθουσα Χημείου, επισκευή πεζοφάναρου, επισκευή εξωτερικής πόρτας

4o Δημοτικό: κατασκευή μεταλλικών στεγάστρων μεταξύ των προκατασκευασμένων αιθουσών, τοποθέτηση κλειδαριών στις εξωτερικές πόρτες

6o Δημοτικό: ελαιοχρωματισμός εξωτερικής περίφραξης, εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης

13o Δημοτικό: εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης

14o Δημοτικό: ελαιοχρωματισμός σχολείου

4o Γυμνάσιο: αποκατάσταση αποσαθρώσεων στις οροφές των αιθουσών 1ου ορόφου και βαφή αυτών, μόνωση ταράτσας

3o Λύκειο: αποκατάσταση αποσαθρώσεων στις οροφές των αιθουσών και βαφή αυτών όπου απαιτούνται, αποξήλωση γείσων στην πίσω όψη του κτιρίου και αποκατάσταση των οπών (σε εξέλιξη), ελαιοχρωματισμοί σε εξωτερικούς χώρους του σχολικού συγκροτήματος

4o Λύκειο: αποκατάσταση αποσαθρώσεων στις οροφές των αιθουσών 1ου ορόφου και βαφή αυτών, επιδιόρθωση ζημιών στο τοιχίο του κλιμακοστασίου.

Το 4ο Λύκειο θα είναι το επόμενο σχολικό συγκρότημα που θα μπει στο πρόγραμμα της γενικής ενεργειακής αναβάθμισης. Μεταξύ άλλων, τα κτίρια θα μονωθούν εκ νέου, θα αλλαχθούν αλουμίνια και πόρτες και θα αντικατασταθεί το σύστημα ψύξης – θέρμανσης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ηλιούπολης: Άνοιξε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός με 100% ασφάλεια

otavoice

Στον Δήμο Πολυγύρου το 5ο Πρωτάθλημα Υλοτομίας

otavoice

Π.Κ.Μ: Συμμετοχή για πέμπτη συνεχή χρονιά στον θεσμό “Υποτροφίες στις Περιφέρειες”

otavoice

Δ. Βριλησσίων: Από 9/9 έως 20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά από 5-12 ετών

otavoice

Δ.Βόλβης: Εγκαινιάστηκε ο υπερσύγχρονος Παιδικός Σταθμός Σταυρού

otavoice

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πετρούπολης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

otavoice