OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Καλαμαριάς: Η τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης με την Έ. Ράπτη

Την υφυπουργό Τουρισμού και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Έλενα Ράπτη υποδέχθηκε η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της πόλης και της ταυτότητάς της, να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης.

Η κ. Αράπογλου ενημέρωσε την κ. Ράπτη για τα σημαντικά ζητήματα που άπτονται και της αρμοδιότητας του Υπουργείου, όπως το μεγάλο έργο του Τουριστικού Ποδηλατοδρόμου, ο οποίος θα ενώνει την Καλαμαριά με τη Θεσσαλονίκη, ενώ συζήτησαν διεξοδικά για την ανάγκη δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμων με την κ. Ράπτη να δηλώνει στο πλευρό του Δήμου Καλαμαριάς για την υλοποίηση του σχετικού σχεδίου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ταυτότητας της πόλης της Καλαμαριάς, που συνιστούν κεντρικά στοιχεία της φυσιογνωμίας της, όπως ο ναυταθλητισμός και η γαστρονομία των προσφύγων.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς και η Υφυπουργός Τουρισμού, όμως, δεν έμειναν μόνο εκεί, συζητώντας διεξοδικά και για ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό της προστασίας των παιδιών από την κακοποίηση, με το οποίο η κ. Ράπτη ασχολείται επισταμένως επί χρόνια και ως επικεφαλής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας.

Με τη δημοτική αρχή της Καλαμαριάς σταθερά προσανατολισμένη και με προτεραιότητά της την προστασία των παιδιών, η Δήμαρχος και η Υφυπουργός συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά, υλοποιώντας στα σχολεία της Καλαμαριάς προγράμματα εγκεκριμένα από την Ε.Ε. που θα απευθύνονται τόσο στους μαθητές όσο και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Κω θα συγχρηματοδοτήσει την ανέγερση αίθουσας στον Άγ. Γεώργιο Ν. Αλικαρνασσού

otavoice

«Τρέχω για την Κατερίνη»: 1100 ήδη οι επιβεβαιωμένες εγγραφές

otavoice

15.000 θεατές στις «Βραδιές Πολιτισμού» της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

otavoice

Στήριξη πλημμυροπαθών οικογενειών του Δ. Τρικκαίων από την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση 2.681.000 € για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Σπερχειάδας

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Εντατικές εργασίες στα σχολεία για το «πρώτο κουδούνι»

otavoice