OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κηφισιάς: Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της άδειας οικοδομής σε ακίνητο

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς πιστός στις δεσμεύσεις του για τη διασφάλιση του Περιβάλλοντος του Δήμου μας αλλά και της ποιότητας ζωής των δημοτών, από τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις του Νέου Οικοδομικού Κώδικα, υπέβαλλε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της οικοδομικής άδειας σε ακίνητο επί της οδού Ταϋγέτου, στην “καρδιά” του Παραδοσιακού Κέντρου της Κηφισιάς.

Η αίτηση ακυρώσεως αφορά την οικοδομική άδεια ανέγερσης τριών κατοικιών, ύψους 12,90 μέτρων η κάθε μία και 16,20 μέτρων στη στέψη του δώματος αυτών, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας πολυεθνικής εταιρίας απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά.

Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, προκειμένου από την έναρξη και συνέχιση των εργασιών, να μην προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στους περιοίκους, αλλά και στη φυσιογνωμία της περιοχής, η οποία προστατεύεται από ειδικά Προεδρικά Διατάγματα και είναι αδιανόητη η δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων, ο Δήμος εξέδωσε απόφαση με την οποία προβαίνει σε διοικητική αναστολή της οικοδομικής άδειας και δίνει εντολή στον Προϊστάμενο της ΥΔΟΜ να διακοπούν άμεσα οι οικοδομικές εργασίες στο ακίνητο μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αναστολής.

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΜ: Σύμβαση συστήματος τηλεδιαχείρισης -τηλεμέτρησης στο ΤΟΕΒ Σερβίων

otavoice

Δήμαρχος Θέρμου: Κρεσέντο δημαγωγίας από την δημοτική αντιπολίτευση …

otavoice

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού επενέβη άμεσα στο ατύχημα της αμαξοστοιχίας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Δώρημα ζωής η αιμοδοσία – Η Φλόγα Αγάπης δυνάμωσε το όραμα…

otavoice

ΠΔΕ: Διασφαλίζεται η λειτουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας

otavoice

Ανοιχτή δημόσια συζήτηση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Κιλκίς

otavoice