OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κιλκίς: Εγκαίνια για την ετήσια εμποροπανήγυρη

Γνήσια λαϊκή γιορτή του εμπορίου και της παράδοσης η ετήσια Εμποροπανήγυρη Κιλκίς δέχθηκε την Τετάρτη, ημέρα της επίσημης έναρξής της, μαζικό κύμα επισκεπτών που κατέκλυσαν την πλατεία Λατσιών και τους δρόμους πέριξ του Δημαρχείου απολαμβάνοντας τα αγαθά που τους προσφέρει: φθηνές αγορές των πρώτων εφοδίων για το φθινόπωρο και διασκέδαση υφασμένη στο μοτίβο της παράδοσης.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με αναφορές στον ιστορικό θεσμό που έχει βαθιές ρίζες στο σώμα της πόλης μας και στις ωφέλειες της τοπικής αγοράς από την κορυφαία οικονομική διοργάνωση του Δήμου.

Η εμποροπανήγυρη δεν είναι μία, αλλά πολλές και διαφορετικές εικόνες. Γεμάτες μνήμες νοσταλγικές για τις παλαιότερες γενιές, με στιγμιότυπα από την καθιερωμένη βόλτα των οικογενειών για αγορές και ψυχαγωγία, με πολύχρωμες συνθέσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα και τις καλά φυλαγμένες παραδόσεις του τόπου μας τόνισε στον χαιρετιστήριο λόγο του ο Δήμαρχος Κιλκίς. Ένας ζωντανός καμβάς, όπου ο εμπορικός του βατήρας, γίνεται μια θαυμάσια αφορμή για να ανακαλύψουμε ή να ξαναθυμηθούμε τα στοιχεία που συγκροτούν την πολιτιστική μας φυσιογνωμία, αποτυπωμένα στο έργο των Πολιτιστικών μας Συλλόγων, που είναι οι θεματοφύλακες και οι συνεχιστές των πλούσιων παραδόσεών μας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς καλωσόρισε τους εκθέτες και τους ευχαρίστησε γιατί δείχνουν μια σταθερή προτίμηση στην διοργάνωση ενώ συμπλήρωσε ότι τα έσοδα του Δήμου από την Εμποροπανήγυρη επανεπενδύονται σε υποδομές και βελτιωμένες εξυπηρετήσεις που διευκολύνουν τις συνθήκες εργασίας τους κατά την πενθήμερη διάρκειά της.

Ευχήθηκε δε σε όλους να χαρούν τις αγορές τους και το πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει επιμεληθεί για τους πολίτες ο Δήμος Κιλκίς.

Τη σκυτάλη της παράδοσης πήραν στη συνέχεια η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς ”Οι Αργοναύτες”,ο Σύλλογος Στενημαχιτών ”Άγιος Τρύφων”,  το Λύκειο των Ελληνίδων, η ”Αρμονία”, ο Σύλλογος Κρητών ”Το Αρκάδι”, η Θρακική Εστία, και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ”Ο Φλάμπουρας” με χορούς που ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό.

Την τελετή των εγκαινίων της Εμποροπανήγυρης ευλόγησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Αρχιμανδρίτης  Επιφάνιος Θεοδωρίδης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, με πατρικές ευχές εκ μέρους του για την επιτυχία της Εμποροπανήγυρης, και ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Ενορίας των ΠεντεκαιΔεκα Μαρτύρων.

Παρόντες ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Χατζηαποστόλου, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαλάσκας, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Αιμίλιος Νικολαϊδης, Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, Θεμιστοκλής Μπαλάσκας,  Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Κωνσταντίνος Παπακώστας, Ανέστης Πογέλης,  Δημήτρης Θεοδωρίδης, Νικόλαος Γιαρήμαγας, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Αβραμίδης, Ελένη Πατλάκη,Κωνσταντίνος Καμενίδης,οι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Γεωργιάδης, Χριστίνα Χρυσοχοϊδου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου και Κοινοτάρχες περιφερειακών Δημοτικών Κοινοτήτων.

Δεν έλειψαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νατάσα Σωτηριάδου, Σταμάτης Παπουλίδης, ο κ. Ευστάθιος Μανουσαρίδης από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, o Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπύρος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς Αναστάσιος Καπνίδης, ο  Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος, ο κ. Ηλίας Θεοχαράκης ως εκπρόσωπος της ‘’Νίκης’, ο Πρόεδρος της παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς Σπυρίδων Τσερτσίδης, Πρόεδροι και Διοικήσεις Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών φορέων του Δήμου και πλήθος κόσμου.

Στην πλατεία Λατσιών βρίσκεται και φέτος εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου με φωτογραφικό υλικό παρουσίασης των έργων και των δραστηριοτήτων του. Εκθεσιακοί χώροι λειτουργούν στην πλατεία και από τους Πολιτιστικούς, Κοινωνικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Κοζάνης

otavoice

Νέα πρωτοβουλία του Χ. Χριστοδουλόπουλου κατά της συγχώνευσης των τριών ΦοΔΣΑ Δ. Ελλάδας

otavoice

Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στηρίζει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

otavoice

Μ. Μιτζικός: Επιστολή για κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για την Προστασία του Παγασητικού

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γηπέδων ποδοσφαίρου

otavoice

Κ.Τζιούμης: «Κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος»

otavoice