OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα της διάνοιξης της οδού Ιπποδρομίου

Λύση σε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της Κάτω Ηλιούπολης, στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, το οποίο ταλαιπωρούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς, δίνεται μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, μεταξύ του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στη συνάντηση, που έγινε στο δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου, αποφασίστηκε η διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου, μέχρι το ύψος της οδού Πετμεζά, η οποία σήμερα διακόπτεται στον αυλόγυρο του στρατοπέδου «Παπακυριαζή».

Η διάνοιξή της αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και για την επίτευξή της ο δήμαρχος είχε πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πλέον, τα εμπόδια και τα προσκόμματα ξεπερνιούνται οριστικά, η περιοχή ανακουφίζεται και αντιμετωπίζεται ο έντονος κυκλοφοριακός φόρτος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η πάγια πρόταση του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου για παραχώρηση στην τοπική κοινωνία έκτασης του στρατοπέδου «Παπακυριαζή», προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό δημοτικές υπηρεσίες και να γίνεται ευκολότερα και αποτελεσματικότερα η εξυπηρέτηση των πολιτών. Σημειώνεται ότι σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες Κορδελιού – Ευόσμου στεγάζονται σε διάσπαρτα κτίρια, σε κάποια από τα οποία συναντά δυσκολίες η πρόσβαση των πολιτών.

Η παραχώρηση μέρους της έκτασης του «Παπακυριαζή» στην τοπική κοινωνία συναντά δυσκολίες, αφού πρόκειται για ενεργό στρατόπεδο. Ωστόσο, οι συζητήσεις για το θέμα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Μετά από είκοσι χρόνια δίνεται λύση στο ζήτημα της οδού Ιπποδρομίου και υπάρχει βούληση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δοθεί λύση και στο θέμα του στρατοπέδου “Παπακυριαζή”, το οποίο σήμερα είναι ενεργό.

Ευελπιστώ ότι θα βρούμε λύση και σε αυτό. Είναι σημαντικό ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει διάθεση να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα της περιοχής μας και θέλω να την ευχαριστήσω γι’ αυτό», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Είχαμε μία ακόμα παραγωγική συνεργασία με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τη διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου. Η διαδικασία για τη διάνοιξή της είναι θέμα ημερών αν όχι εβδομάδων. Καρκινοβατούσε το ζήτημα και πλέον θα χαρούν το έργο οι δημότες. Συζητήσαμε και θέματα που αφορούν τη στέγαση υπηρεσιών του δήμου.

Μόλις ολοκληρώσουμε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, θα γίνουν ανακοινώσεις. Η παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου, το οποίο είναι ενεργό, έχει δυσκολία. Υπάρχει βούληση να δώσουμε λύση», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Τήλου: Απουσιάζει συστηματικά η αντιπολίτευση από τα Δημοτικά Συμβούλια

otavoice

Δ.Κορινθίων: ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ – Απολογισμός μιας γιορτής που άλλαξε την πόλη

otavoice

Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης για να υποδεχτούν τους μαθητές

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας: «Κάνουμε τα σχολεία μας πιο ασφαλή, πιο λειτουργικά και πιο φιλικά»

otavoice

Επιστρέφει στον Δήμο Θεσσαλονίκης το πάρκο στο Πεδίον του Άρεως

otavoice

40 χρόνια αδελφοποίησης Θεσσαλονίκης – Λειψίας: Κοινή παρουσία στην 88η ΔΕΘ

otavoice