OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Κορινθίων: Αναμόρφωση σύμβασης οδοφωτισμού

Ο Δήμος Κορινθίων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΜΕΤΚΑ, Ντίνος Μπενρουμπής, ήρθαν σε συμφωνία για ένα Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο λύνει οριστικά τον Γόρδιο Δεσμό της Σύμβασης Ενεργειακής Αναβάθμισης (οδοφωτισμού).

Η συμφωνία ψηφίστηκε ομόφωνα και από την Δημοτική Επιτροπή.

Με το Μνημόνιο, η Εταιρεία κάνει απολύτως αποδεκτούς όλους τους όρους τους οποίους είχε θέσει ο Δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αποδεχτεί την υλοποίηση της σύμβασης.

Ειδικότερα, η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ:

• αναλαμβάνει να προβεί σε χρηματοδότηση αντισταθμιστικών έργων ύψους εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000 €) προς τον Δήμο Κορινθίων, εντός της επόμενης διετίας, για την εκτέλεση έργων της επιλογής του Δήμου. Την επίβλεψη της κατασκευής θα έχει ο Δήμος.

• δεσμεύεται να ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2024 τις συμβατικώς προβλεπόμενες εργασίες για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου, με άρτιο τρόπο. Η Κοινοπραξία υποχρεούται να τακτοποιήσει, εντός της ανωτέρω παραταθείσας προθεσμίας, τις επισημανθείσες παρατηρήσεις της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του Δήμου, όπως με λεπτομέρεια αναφέρονται στο σχετικό πρακτικό της.

Από την μεριά του ο Δήμος Κορινθίων θα εκδώσει και θα αποστείλει στην ΜΕΤΚΑ απόφαση με την οποία θα ανακαλείται η απόφαση καταγγελίας της Σύμβασης Ενεργειακής Αναβάθμισης.

Η συμφωνία του Μνημονίου Κατανόησης είναι μία προσωπική επιτυχία του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν από τις εκλογές, χαρακτήριζε την σύμβαση σκανδαλώδη και προειδοποιούσε ότι θα την καταγγείλει, αν δεν αλλάξουν οι όροι της επ’ ωφελεία του δήμου.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαπραγματευτικές επιτυχίες στην ιστορία του Δήμου. Αλλά και μιαν απάντηση σε όλους όσοι, καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα, προέβλεπαν «καταστροφές», όσους υποστήριζαν πως «δεν γίνονται αναθεωρήσεις», όσους θεωρούσαν πως «θα βυθίσουμε την πόλη στο σκοτάδι».

Τέλος, αποδεικνύει πως όλα είναι εφικτά, όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου, όταν έχει σχέδιο και όταν οργανώνεις σωστά τις κινήσεις σου και με μεθοδικότητα τις αντιδράσεις σου.

Σχετικά Άρθρα

2nd Polygyros Colour Festival 2024 για καλό σκοπό!

otavoice

Η Καστοριά υποδέχθηκε τους Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Επιτυχία σημείωσε το 6ο Τουρνουά Beach Volley

otavoice

Δ. Ηγουμενίστας: Ανάπλαση Μαργαριτίου και φωτισμός Κάστρου Πολυνερίου

otavoice

Χιλιάδες κόσμου στην 10η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας

otavoice

Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης: Συμπαράσταση στη δημοτική αρχή Ηρακλείου που τελεί υπό απειλή διωγμών

otavoice