OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κοζάνης: Festival Ψυχικής Υγείας στον Δημοτικό Κήπο

Ο Δήμος Κοζάνης – Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας και η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης – Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., οργανώνουν το 2ο Festival Ψυχικής Υγείας Κοζάνης “Let’s Get Together”, την Παρασκευή 13.09.2024 και ώρα 10:00 π.μ –23:00 μ.μ, στο Πάρκο Δημοτικού Κήπου Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή τον κόσμο της Κοζάνης και ειδικά τη νεολαία με τις υπηρεσίες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Οι δράσεις του φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν ενημερωτικά περίπτερα με υλικό των φορέων, ομιλίες, ψυχοεκπαιδευτικά workshops, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις, με τη συμμετοχή του κοινού.

Αισιοδοξούμε ότι η εκδήλωση θα καθιερωθεί ως δρώμενο στην πόλη της Κοζάνης, αποτελώντας σημείο συνάντησης των πολιτών με τους φορείς ψυχικής υγείας, τους κοινωνικούς φορείς και τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα ψυχικής υγείας, αλληλεγγύης, συνεργασίας και υποστήριξης μέσα από την τέχνη, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την ενεργό συμμετοχή.

Η συμμετοχή του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» μαζί με το ΚΑΠΗ Κοζάνης περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ομάδας εμψύχωσης με μέλη του ΚΑΠΗ και τίτλο «Γερνάω; ή γυρνάω; ή γυρνάω και δεν γερνάω;». Παράλληλα θα υπάρξει προβολή μαγνητοσκοπημένου υλικού σχετικά με δράσεις και παρεμβάσεις των παραπάνω δομών.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κοζάνης θα πραγματοποιήσει βιωματικό εργαστήριο με μαθητές και μαθήτριες Λυκείου με θέμα «Πέντε αντίδοτα για το στίγμα της ψυχικής ασθένειας».

Επιπλέον, μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο «Έχει φύλο η καρδιά; Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα: Ένα εργαστήρι ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων» από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης.

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον Δήμο Πεντέλης – Η απάντηση στις διαμαρτυρίες

otavoice

Η Δήμαρχος Σερρών Β. Μητλιάγκα και οι Αντιδήμαρχοι στους Αγιασμούς των σχολείων

otavoice

Θερμές ευχές από το Δήμαρχο Αμαρουσίου προς τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

otavoice

Χάρης Δούκας: “Κύριε Μητσοτάκη κάντε επιτέλους αντιπλημμυρικά έργα στην Αθήνα”

otavoice

Ημερίδα αθλητικού τουρισμού από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την ΠΔΕ

otavoice

Γ. Αλεξόπουλος: «Ο Δήμος πάντα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας»

otavoice