OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Μαλεβιζίου: Οι μελέτες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης εργασίας

Τη διαβεβαίωση ότι σε δέκα μήνες θα έχει παραδοθεί το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μαλεβιζίου έδωσαν οι μελετητές στο Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, στη διάρκεια σύσκεψης εργασίας που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Επίκεντρο της συζήτηση ήταν οι μελέτες αντιπλημμυρικής θωράκισης του Μαλεβιζίου, με το Μενέλαο Μποκέα να ζητά από τους μελετητές να επιταχυνθεί η εκπόνηση της μελέτης μείωσης πλημμυρικής διακινδύνευσης των εκτάσεων του ΕΠΣ, καθώς και τις απαιτούμενες συνοδές περιβαλλοντικές μελέτες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των προτεινόμενων αντιπλημμυρικών έργων. Οι συγκεκριμένες μελέτες αποτελούν αντικείμενο της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και αναδόχου τον περασμένο Ιούνιο. Πρόκειται για μελέτες που θα θωρακίσουν όλο το Δήμο και όχι μόνο τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία του 2022.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι μελετητές ενημέρωσαν το Δήμαρχο καθώς και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Αντιγόνη Καμπάνη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Αφροδίτη Κοτσιφάκη και το Διευθυντή του Γραφείου του Δημάρχου Κώστα Μπέζο, για τη μέχρι τώρα πορεία εκπόνησης των μελετών, τη μεθοδολογία καθώς και τα επόμενα στάδια της μελέτης.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα αποτελέσει έναν αναπτυξιακό μοχλό για το Δήμο Μαλεβιζίου καθώς με βάση τη σύμβαση, στη μελέτη που θα παραδώσει ο ανάδοχος θα καθορίζονται το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά προγραμματικά μεγέθη, τα όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, οι Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (Ζ.Υ.Σ.),.

Επίσης, οι ζώνες ειδικών πολεοδομικών κινήτρων, το οδικό δίκτυο, τα λοιπά μεταφορικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές, μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μέτρα υποστηρικτικά της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρος ή περιορισμός που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής επέμβασης.

Σχετικά Άρθρα

Απόφαση του Δ.Σ. Λαυρεωτικής για την προστασία περιουσιών στην περιοχή της Κερατέα

otavoice

Ο Δήμος Πύργου στη 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

otavoice

Δ.Αγ.Βαρβάρας: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί… στην Κέρκυρα έχουμε το χειρότερο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στη χώρα»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Αποκαταστάθηκε η βλάβη τηλεπικοινωνιών στο ΚΕΠ Ν. Φιλαδέλφειας

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Από τον φωτισμό άρχισε η αναβάθμιση του κτηρίου G στο Ηλιακό Χωριό

otavoice