OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ωραιοκάστρου: «Έπεσε» η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου

Με επιτυχία έριξε αυλαία το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου, που συνδιοργάνωσαν και φέτος ο Δήμος Ωραιοκάστρου, η Αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εν Δράσει». Το Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο Ανοικτό Θέατρο «Τσούκες» στο Δρυμό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από 2 ως 5 Σεπτεμβρίου 2024 «ανέβηκε» στη σκηνή μια παιδική παράσταση και τρεις φιλοξενούμενες θεατρικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν κάποιες από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής σεζόν.

«Με το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου καταφέραμε να ενισχύσουμε τις βάσεις για να δημιουργηθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες και να αναπτύξουμε το πλούσιο και αξιόλογο έργο που παράγουν οι θεατρικές ομάδες του τόπου μας. Το Φεστιβάλ μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη για την μελλοντική ανάπτυξη του θεάτρου στο Δήμο μας. Θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια πιο δυναμικά, για να πετύχουμε ολοένα και πιο πλούσιο και ποικιλόμορφο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα», είπε στο χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου.

Μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, τονίζοντας πως η διοίκηση του Δήμου έχει υψηλά στην ατζέντα της τα θέματα του Πολιτισμού και του Θεάτρου και εγκαινιάζει συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτεχνικούς φορείς, με στόχο να παράγεται υψηλού επιπέδου πολιτιστικό έργο.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Δράσει», Νίκος Πασσιάς, αναφέρθηκε στη σημασία του Φεστιβάλ Θεάτρου, τονίζοντας πως ο κόσμος αγκαλιάζει όλο και πιο θερμά την προσπάθεια, που ολοένα και ενισχύεται και συμβάλλει στην ανάδειξη του σημαντικού πολιτιστικού έργου του τόπου.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού, Όλγα Διαμέλα, επισήμανε πως το Τοπικό Συμβούλιο στηρίζει το Φεστιβάλ Θεάτρου, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα που αναβαθμίζει την τοπική θεατρική κοινότητα και ενισχύει τον πολιτισμό της περιοχής.

Τη φετινή χρονιά επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν τέσσερις παραστάσεις, που το κοινό αγκάλιασε και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους ηθοποιούς και τους συντελεστές. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα έργα:

«Ο θρύλος της Μουλάν» / Θεατρικές παραγωγές «Μέθεξις» / Διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Σύγχρονου Πολιτισμού και Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής

«Σφαγή!» / Από τη θεατρική ομάδα ΚΑ.ΣΟ.ΘΕ. «Φύρδην Μίγδην» / Σκηνοθεσία: Γιώτα Αλεξοπούλου

«Έγκλημα στην οδό Γιαννιτσών» / Από τη θεατρική ομάδα «Κόκκινο Θεωρείο» / Σκηνοθεσία: Χριστόδουλος Τζίμας

«Πένθιμη Σουαρέ» / Από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» / Σκηνοθεσία: Σοφία Ταγταλενίδου.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις αναρτήθηκαν στη σελίδα https://www.facebook.com/opentheatair .

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Συνάντηση Αλ. Αθανασίου με τον Υφ.Εσωτερικών, Β.Σπανάκη

otavoice

Δ. Ταύρου – Μοσχάτου: Έναρξη για το Φεστιβάλ «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης»

otavoice

Συνάντηση Απ. Τζιτζικώστα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Γ. Τσούνη

otavoice

Η Π.Στ.Ε. στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΧΡΟ» 2024

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Συνάντηση με τους διευθυντές και το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων

otavoice

Φρεάτια ομβρίων καθαρίζει η ΔΕΥΑ Αγρινίου εν όψει φθινοπώρου

otavoice