OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Παπαχρήστου: «Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν τις παραλίες μας»

Συνέντευξη στον SKAI 100,3 και στην Ενημερωτική Εκπομπή του Γιώργου Ψάλτη παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, το πρωί της Παρασκευής 6/9. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι διεκδικήσεις των κατοίκων, του δήμου και του Συντονιστικού «Ελεύθερες Παραλίες» να παραμείνουν προσβάσιμες και ανοιχτές στους πολίτες, δυο από τις κεντρικότερες ακτές του Λαγονησίου.

Ο Δημ. Παπαχρήστου ανέφερε μεταξύ άλλων:

Διακυβεύεται η ελεύθερη πρόσβαση σε δυο από τις κεντρικότερες παραλίες του Δήμου Σαρωνικού. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η παρακείμενη επιχείρηση θέλει να κλείσει 44 στρέμματα παραλίας, σε μήκος 1600 μέτρων. Αυτό αφορά όχι μόνο τους δημότες μας άλλα όλους τους πολίτες της Αττικής γιατί, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο δήμος μας υποδέχεται 1,5 εκατομμύριο άτομα το καλοκαίρι.

• Είναι μια υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αρκετά περίπλοκη και έχει να κάνει με τρείς διαφορετικές συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ της επιχείρησης και της ΕΤΑΔ.

• Το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν σοβαρά νομικά θέματα και με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, τις οποίες ο δήμος επανεξετάζει. Δεν μπορεί να γίνεται τεράστια προσπάθεια, τώρα, με το My coast και να βλέπουμε με ακρίβεια εκατοστού που είναι η κάθε ομπρέλα και σε έναν από τους κεντρικότερους δήμους της Αττικής να κλείνουμε τελείως την πρόσβαση στην παραλία.

Το ότι είναι σκανδαλώδης η σύμβαση είναι πασιφανές και μόνο από το γεγονός ότι παραχωρεί στον επιχειρηματία 44 στρέμματα παραλίας έναντι 15.000 ευρώ το χρόνο, για 99 χρόνια, όταν για 100 τμ στο Λαγονήσι το ενοίκιο είναι 20-25.000 ευρώ το χρόνο!

• Οι εγκαταστάσεις που γκρεμίστηκαν είχαν γίνει με χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και ο δήμος τις αξιοποιούσε για πολιτιστικούς σκοπούς. Στις άδειες κατεδάφισης που εκδόθηκαν μέσα στον Αύγουστο υπάρχουν πολύ σοβαρά κενά και κινούμαστε νομικά και προς αυτή την κατεύθυνση.

• Θεωρούμε δεδομένο ότι το κλίμα θα αλλάξει. Δεν υπάρχει περίπτωση ως κάτοικοι, ως δήμος και ως Συντονιστικό Αγώνα να επιτρέψουμε να κλείσουν οι παραλίες μας. Και αυτό ήταν το μήνυμα που περάσαμε στη συνάντησή μας με το Μέγαρο Μαξίμου. Σε λιγότερο από 15 μέρες έχουν μαζευτεί 12.000 υπογραφές στους 30.000 κατοίκους του δήμου που ζητούν απρόσκοπτη πρόσβαση στις ακτές. Όλες οι παρατάξεις του δήμου συμπορευόμαστε σε αυτή την προσπάθεια και μαζί με τους κατοίκους και το Συντονιστικό Αγώνα για Ελεύθερες Παραλίες βρισκόμαστε κάθε μέρα στα επίμαχα σημεία. Η πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου έχει πει ότι θα εκτελέσει το σχέδιο, κάτι τέτοιο όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Και όπως έχουμε δει ιστορικά όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα σχέδιο, αυτό δεν περνάει.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice