OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πλατανιά: Πρόταση για παράταση δήλωσης ακινήτων των ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης, σε συνέχεια προηγούμενου εγγράφου του, απέστειλε εκ νέου επιστολή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού Χανίων, στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στην Κ.Ε.Δ.Ε. και στην Π.Ε.Δ. Κρήτης, σχετικά με την “Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας που αφορά την ατελώς κτηματογράφηση των ακινήτων των Ο.Τ.Α”.

Συγκεκριμένα ο κος Μαλανδράκης, υπέβαλε εκ νέου πρόταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με την “Υποβολή δηλώσεων ατελώς των δικαιωμάτων των Ο.Τ.Α., στο Εθνικό Κτηματολόγιο και πρότεινε την παράταση της ατελούς υποβολής των Δηλώσεων κτηματογράφηση από τους Ο.Τ.Α., έως την 31η Οκτωβρίου 2024 αντί της 15ης Σεπτεμβρίου δεδομένου του μεγάλου αριθμού προς δήλωση ακινήτων.

Η τροποποίηση της καταληκτικής ημερομηνίας κτημαγράφησης κρίνεται απαραίτητη λόγω της εξαιρετικά χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται για τη δήλωση των 800 περίπου δικαιωμάτων του Δήμου Πλατανιά, λαμβανομένης υπόψη και της λήξης της προθεσμίας ολοκλήρωσης της δήλωσης ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο στις 30/11/2024.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αμαρουσίου: Από 18/9 το χειμερινό πρόγραμμα Δημοτικής Συγκοινωνίας

otavoice

Δ. Σικυωνίων: «Υποδέχεται» το Brevet Κιάτο 200 στις 22/9

otavoice

Δ. Ιλίου: Παρουσίαση Βιβλίου-Το Χθες και το Σήμερα του Πύργου Βασιλίσσης

otavoice

Π.ΠΕΛ.: Συνεδρίαση δια ζώσης ζητά η αντιπολίτευση για ΣΜΠΕ και τουρισμό

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό καλοκαίρι 2024

otavoice

Η δημοτική αρχή Πατρέων σχολιάζει δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο

otavoice