OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σικυωνίων: Ανάπλαση Πρωτοδικείου και παραχώρηση Ειρηνοδικείων Γκούρας – Καλλιάνων

Μια σημαντική συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Πρωτοδικείο Κιάτου-Σικυωνος.

Τον υφυπουργό που πραγματοποιούσε επίσκεψης εργασίας υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων Νίκος Σκαρμούτσος, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του Δικαστικού Καταστήματος Κιάτου από Ειρηνοδικείο σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο απορροφώντας και το πρώην Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη, η πρόεδρος της Κοινότητας Κιάτου Αλεξάνδρα Αβραμοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Σικυωνίων Ευάγγελος Καρακούσης και Κώστας Συριάνος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χρήστος Ζαχαριάς, καθώς και υπάλληλοι του Πρωτοδικείου.

Ο κ. Μπούγας που συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πέλοπα Λάσκο, δυο δικαστές από την ειδική νομική υπηρεσία του Υπουργείου και την βουλευτή Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη, συνομίλησε με τα μέλη της δημοτικής αρχής για τις δυνατότητες ανάπλασης και αξιοποίησης του Πρωτοδικείου.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Κιάτου κα Αβραμοπούλου καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σκαρμούτσος έθεσαν στον υφυπουργό το αίτημα του Δήμου Σικυωνίων για την ανάπλαση του κτηρίου του Πρωτοδικείου και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να καλυφθεί το κόστος των εργασιών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο κ. Μπούγας ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα και τόνισε ότι εφόσον η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σικυωνίων εκπονήσει μελέτη και προϋπολογισμό για το έργο, τότε το υπουργείο δεν θα έχει αντίρρηση για τη χρηματοδότηση.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον υφυπουργό η παραχώρηση στο Δήμο, των ανενεργών πια, Ειρηνοδικείων της Γκούρας και των Καλλιάνων, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν για ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Μπούγας απάντησε θετικά και σ’ αυτό το αίτημα της δημοτικής αρχής Σικυωνίων, αναφέροντας ωστόσο ότι θα εκτιμηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόταση επανάχρησης των δύο κτηρίων, ως προς την συνεισφορά της στην τοπική κοινωνία.

Η συνάντηση έληξε με την ικανοποίηση και των δύο μερών για τις συνεννοήσεις που επήλθαν και για την δρομολόγηση σημαντικών έργων αξιοποίησης του κτηριακού δυναμικού του Υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στον Δήμο Σικυωνίων.

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Γαζίου

otavoice

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σύσταση επιστημονικής επιτροπής για την διαχείριση Παγασητικού και Κάρλας

otavoice

Δ.Δέλτα: Εγκαίνια νέας λεωφορειακής γραμμής στη ΒΙΠΕΘ

otavoice

Συνάντηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμων Κατερίνης – Πύδνας Κολινδρού

otavoice

Ο Δήμος Αγρινίου τιμά τον Πυθαγόρα

otavoice

Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με τον Χάρη Δούκα

otavoice