OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σικυωνίων: Ο 4ος Κλεισθένειος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών!

Με μεγάλη επιτυχία, εκατοντάδες συμμετοχές και αστείρευτο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε ο 4ος Κλεισθένειος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου, το βράδυ του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2024. Παρά, τον άστατο καιρό, η διοργάνωση προσέλκυσε πάνω από 400 συμμετέχοντες τόσο έμπειρους αθλητές, όσο και απλούς πολίτες που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να απολαύσουν την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του νυχτερινού αγώνα.

Ταυτόχρονα προσέλκυσε και πλήθος κόσμου που βρέθηκε κατά μήκος των διαδρομών, υποστηρίζοντας με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα τους δρομείς, ενισχύοντας έτσι το ηθικό τους και δημιουργώντας μια μοναδική πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Η διοργάνωση περιλάμβανε τέσσερις διαδρομές: τρεις δίπλα στη θάλασσα κατά μήκος της παραλιακής οδού Μιαούλη και μία ιστορική, νέα διαδρομή, η οποία συνέδεσε την Αρχαία Σικυώνα με τη σύγχρονη πόλη του Κιάτου. Αυτή η νέα διαδρομή που προσέλκυσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είχε ως αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σικυώνας και τερματισμό την πλατεία Μιαούλη, διασχίζοντας τρεις Κοινότητες και τοποθεσίες με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική σημασία.

Στο περιθώριο του αγώνα, πραγματοποιήθηκε και η 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, μια εκδήλωση με βαθύ κοινωνικό μήνυμα για την αιμοδοσία και τη μοναδική αυτή προσφορά
ανθρώπου προς άνθρωπο. Οι λαμπαδηδρόμοι μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης και της προσφοράς, από τον Πευκιά Κάτω Διμηνιού έως την Πλατεία Μιαούλη, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την εθελοντική αιμοδοσία.

Η επιτυχία του 4ου Κλεισθένειου Νυχτερινού Αγώνα Δρόμου οφείλεται, εκτός από τη θερμή υποστήριξη των συμμετεχόντων, και στη συνδρομή φορέων και εθελοντών.

Έτσι, η άψογη οργάνωση και η ασφάλεια της εκδήλωσης δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξη από την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που εξασφάλισαν την ομαλή ροή του αγώνα και την προστασία των συμμετεχόντων.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στο υγειονομικό προσωπικό, το οποίο ήταν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι δρομείς θα ελάμβαναν άμεση και επαγγελματική φροντίδα όταν και εάν χρειαζόταν.

Επίσης, ευχαριστούμε τους δεκάδες εθελοντές καθώς και τους εργαζομένους του Δήμου, οι οποίοι εργάστηκαν με αφοσίωση και ζήλο για την προετοιμασία και την οργάνωση του αγώνα.
Πολλές ευχαριστίες στους χορηγούς μας, που με την υποστήριξή τους συνέβαλαν αποφασιστικά στη διοργάνωση αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος.

Επιπλέον, ανεκτίμητη ήταν η συμβολή των τοπικών συλλόγων, ενώ καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκδήλωσης και στην ενίσχυση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας, έπαιξαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων: Αρχαίας Σικυώνας Βαγγέλης Πάνου, Μουλκίου Γιώργος Κοτούλας και Κιάτου Αλεξάνδρα Αβραμοπούλου.

Κλείνοντας την επιτυχημένη φετινή διοργάνωση, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο, 5ο Κλεισθένειο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου, με τη δέσμευση να προσφέρουμε μια ακόμα πιο ξεχωριστή εμπειρία για όλους!

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας
και Προγραμματισμού του Δήμου Σικυωνίων

Δημήτρης Ζάρκος

Σχετικά Άρθρα

Γ. Κωνσταντάτος: Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια κάθισα στην καρέκλα του δημάρχου

otavoice

Ζάτουνα Γορτυνίας: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

otavoice

Άμεσα τα αντανακλαστικά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας στην νεροποντή

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Πρεμιέρα με μια «Όμορφη Πόλη Μαγική» για τα Μενάνδρεια 2024”

otavoice

Δ. Πατρέων: Με γιορτή έληξε η θερινή δράση των ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

otavoice

Δ. Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά

otavoice