OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων με επίκεντρο τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στον Δήμο Σουφλίου στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Δήμος Σουφλίου με αφορμή τον συμβολικό αγώνα δρόμου Βουνού DTR – Dadia Trail Run, o οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, με σύνθημα «ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ», διοργανώνει εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή «ΓΙΡΛΙΣΙΟ», που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του Δήμου Σουφλίου, και τρεις μουσικές βραδιές αφιερωμένες στην παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Ειδικότερα, η εθελοντική δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στην ως άνω τοποθεσία και ώρα 18:00. Σημειώνεται ότι για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στην περιβαλλοντική αυτή δράση, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης τους, με λεωφορείο που θα εκκινήσει το πρώτο δρομολόγιο με κατεύθυνση προς το σημείο της δενδροφύτευσης, από την Κεντρική πλατεία του Σουφλίου στις 17:00.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30 με συνοδεία την γνήσια ελληνική παραδοσιακή φωνή της Γωγώς Τσαμπά, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Σουφλίου, πιασμένοι ενωμένοι από τα χέρια, σε έναν ενιαίο κύκλο χρωματισμένο από τις όμορφες πινελιές των τοπικών ενδυμασιών μας, θα παρουσιάσουν τους χορούς της περιοχής μας, συμβολίζοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη που λειτουργούν ως φάρος για την ανασυγκρότηση κάθε κοινωνίας μετά από κάθε καταστροφή, όπως ήταν και η καταστροφή που γνώρισε ο τόπος μας μετά την περσινή πυρκαγιά.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στις 20:30, μετά το πέρας της δενδροφύτευσης, εθελοντές και πολιτιστικοί σύλλογοι θα συναντηθούν ξανά στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου, αυτή τη φορά ιστορώντας την νεότερη πτυχή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, δηλαδή την λαϊκή μας μουσική παράδοση, στα πλαίσια ενός μουσικού αφιερώματος στην ελληνική λαϊκή μουσική με τον Πέτρο Ίμβριο, τον Γιώργο Δασκουλίδη και την Σαμπρίνα.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι οι ερμηνευτές αλλά και το επιτελείο των μουσικών που θα συμμετάσχουν στις μουσικές εκδηλώσεις των ημερών αυτών, θα παράσχουν τις καλλιτεχνικές τους υπηρεσίες αφιλοκερδώς, ευαισθητοποιημένοι από τις περιπέτειες της περιοχής μας από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της τοπικής κοινωνίας μετά τη φωτιά.

Ενώ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, η ημέρα θα ξεκινήσει με πρωταγωνιστές τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου DTR – Dadia Trail Run και θα τελειώσει με πρωταγωνιστές τους αθλητές της ομάδας volley που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο κατακτώντας την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατηγορίας των Αγοριών Κ18, τους οποίους ο Δήμος Σουφλίου θα βραβεύσει τιμής ένεκεν, σε μία εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει παράλληλα και τη λήξη των εκδηλώσεων του κύκλου δράσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024», με τα τραγούδια που θα μας χαρίσουν η Μαντολινάτα Σουφλίου και οι Τροβαδούροι ΜΓΣ Αλεξανδρούπολης.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι εκτός από τις δράσεις του Δήμου Σουφλίου, το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου, η πόλη του Σουφλίου, αλλά και η Δαδιά θα έχει την χαρά να φιλοξενεί και μία σειρά παράλληλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν υπό την διοργάνωση άλλων φορέων, με την υποστήριξη του Δήμου Σουφλίου.

Έτσι λοιπόν αναφέρεται, ότι, παράλληλα με τις δράσεις του Δήμου Σουφλίου, το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθούν, στα πλαίσια του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας «LOCAL TOUR»- ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.3 CLLD LEADER PAA 2014-2020, από την ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΒΡΟΣ Α.Ε., εκδηλώσεις με τίτλο «ΤΡΩΜΕ ΤΟΠΙΚΑ», οι οποίες θα μας προσφέρουν ένα δημιουργικό ταξίδι γεύσεων στην τοπική γαστρονομία.

Ειδικότερα από την ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΒΡΟΣ Α.Ε έχει προγραμματιστεί να γίνουν στο Σουφλί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9/2024
18:00 Παρασκευή παραδοσιακών συνταγών και χειροποίητης πίτας με τοπικά προϊόντα (λουκάνικα, καβουρμάς, μέλι, σταφύλια κτλ)

Μουσική συνάντηση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2024
10:00 Επίδειξη και συμμετοχή από μικρούς μαθητές στην Παρασκευή παραδοσιακών φαγητών- διαγωνισμός και βράβευση της καλύτερης παρασκευής που θα περιλαμβάνει την γεύση αλλά και την συνταγή με την μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

18:00 Δενδροφύτευση με οπωροφόρα δέντρα και μελισσοτροφικά φυτά που συνεισφέρουν στην τοπική γαστρονομία. Η δράση θα αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στα πλαίσια των καταστροφών που υπέστη το δάσος της Δαδιάς το 2023 σε συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου και την εκδήλωση DTR – Dadia Trail Run «ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ- ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/9/2024
15:00 Μαγειρέματα με παραδοσιακές συνταγές με τα τοπικά προϊόντα του Σουφλίου
Μουσική συνάντηση

Επιπρόσθετα, η πόλη θα φιλοξενεί το 1ο L4M (Less for More) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ TOΥΡΝΟΥΑ CATCHBALL, υπό την διοργάνωση της «ΠΥΘΙΑ» και της πρώτης ελληνικής ομάδας catchball «ΙΡΙΔΑ» με έδρα το Σουφλί και συμμετέχουσες αθλήτριες από την Αφρική, την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα. Το πρόγραμμα του 1ου L4M (Less for More) έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9/2024

18:00 -ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ 1ου L4M (Less for More) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ TOΥΡΝΟΥΑ CATCHBALL

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΕΝΑΣ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΩΡΑ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2024

9:00-16:00 – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΑΓΩΝΕΣ CATCHBALL

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/9/2024

9:00- 14:00 – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ CATCHBALL

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 1ου L4M (Less for More) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ TOΥΡΝΟΥΑ CATCHBALL

Ακόμη, τις ίδιες ημέρες, παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φύσης «Nature Festival: Soufli 2024» υπό την διοργάνωση της ΑΜΚΕ PHILARTIA (περιοδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ», graffiti με κεντρικό θέμα τη φύση και τον πολιτισμό, Εμπειρία Virtual Reality του Σουφλιώτικου Γάμου, ομιλίες, κ.ά.). Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φύσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.naturefestival.gr).

Ενώ στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2024 το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη του Σουφλίου θα παραταθεί και θα διεξαχθεί έκθεση τοπικών προϊόντων εν όψει της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, με πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιχώρων.

Δεν μπορεί βέβαια παρά να μην αναφερθεί ότι παράλληλα με τον αγώνα δρόμου DTR- Dadia Trail Run, στο σημείο εκκίνησης των αθλητών θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά από τον Αθλητικό Επιμορφωτικό Σύλλογο «Ακρίτας» Δαδιάς (παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, διαδραστική κοινωνική δράση «ΖΩγραφιζω την “Ελπίδα” στο δάSOS της Δαδιάς» κ.α.), αλλά και από άλλα τοπικά σωματεία.

Ο Δήμος Σουφλίου ευχαριστεί θερμά για την ενεργό τους δράση στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, όλα τα σωματεία που με την παρουσία τους συνδράμουν στην καταγραφή της σύγχρονης πολιτιστικής ιστορίας του τόπου.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι στην έδρα του Δήμου μας, σε μια κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού που σέβεται και τιμά το περιβάλλον, όπως ακριβώς του αξίζει!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα DTR – DADIA TRAIL RUN ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://dadiatrailrun.gr/

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δήμος Ασπροπύργου: Έναρξη εγγραφών των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου

otavoice