OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ταύρου – Μοσχάτου: Έναρξη για το Φεστιβάλ «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης»

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινάει το Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2024». Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλες συναυλίες, μουσικό πρόγραμμα και θέατρο σκιών για παιδιά, καλλιτεχνικές δράσεις και μουσικοχορευτικά δρώμενα από την παράδοσή μας.

Η έναρξη του φεστιβάλ γίνεται με δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών για τα παιδιά. Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου-έναντι Δημαρχείου στο Μοσχάτο και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου (πρ. Μακεδονίας) στον Ταύρο, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τις περιπέτειες του -αγαπημένου μικρών και μεγάλων- Καραγκιόζη.

Ο θίασος του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου «ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ» παρουσιάζει την παράσταση: «Το μαγεμένο δεντρί και ο Καλικάντζαρος». Μία παράσταση που είναι βασισμένη σε ένα παλιό παραμύθι. Σε κάποιο δέντρο έχει εγκατασταθεί ένας κατεργάρης καλικάντζαρος και κάνει ζαβολιές σε όλους τους περαστικούς κατοίκους του χωριού. Ο Καραγκιόζης, μαζί με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των παιδιών, θα καταφέρει να τους γλιτώσει όλους από τον καλικάντζαρο πριν να είναι αργά;

Στη συνέχεια του φεστιβάλ οι πολίτες μας θα απολαύσουν συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα μέσα από την παράδοση. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου μας τις επόμενες ημέρες. Συνοπτικά, ακολουθούν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, πλ. Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου)-Ταύρος, 20.30: Συναυλία σύγχρονης μουσικής με τον Μπάμπη Στόκα.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, πλ. Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου)-Ταύρος, 20.30: Συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τον Δημήτρη Μπάση. Μαζί τους οι: Παναγιώτης Πετράκης, Χρυσηίδα και η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Σολίστ ο Μανώλης Καραντίνης

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, πλ. Ταξιάρχη Παπαντώνη (π. Μεταμορφώσεως)-Μοσχάτο, 20.30: Συναυλία με το έντεχνο καλλιτεχνικό σχήμα Χάρη Βαρθακούρη-Γιάννη Βαρδή. Θα προηγηθεί στις 19.00 η τιμητική προσωνυμία για την αδιέξοδο οδό που βρίσκεται στην Κανάρη, σε οδό «Αντώνης Βαρδής», για τη σημαντική του προσφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου)-Μοσχάτο, 20.00: πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου-έναντι Δημαρχείου Μοσχάτου, 20.00: Γιορτή έναρξης καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Όμιλο των Ελληνικών Χορών Μοσχάτου σε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, πλ. Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου)-Ταύρος, 20.30: Συναυλία αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο «οι θαλασσιές οι χάντρες» με την Τίνα Τράκου. Μαζί της ο Νίκος Κρητικός. Συμμετέχει η Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο φιλοξενεί τις θεατρικές παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων Αττικής.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Το φετινό φεστιβάλ μας Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης ξεκινάει με δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών για τους μικρούς μας φίλους, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια του φεστιβάλ μπορούμε να απολαύσουμε, με ελεύθερη είσοδο, συναυλίες και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, τον Όμιλο Ελληνικών Χορών του Δήμου μας σε μία γιορτή για την έναρξη των καλλιτεχνικών μας τμημάτων αλλά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις από τη θεατρική μας ομάδα και από Δήμους της Αττικής. Μία γιορτή πολιτισμού για όλους!»

Σχετικά Άρθρα

Π. Μανούρης: “Τα θέματα πολιτικής προστασίας, δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου”

otavoice

Π.Ι.Ν: 500.000 € για τη διαμόρφωση της παραλίας Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

otavoice

Δ. Χανίων: Απομάκρυνση ανενεργών περιπτέρων από το κέντρο της πόλης

otavoice

Δ. Ασπροπύργου: Οικονομική ενίσχυση επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων 2024

otavoice

Δυναμικό παρών δίνει το OTAVOICE στην 88η ΔΕΘ!

otavoice

Δ. Σαρωνικού για ελεύθερες παραλίες: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση

otavoice