OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Θηβαίων: Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση που υποβαθμίζει τα Νοσοκομεία μας

Υπουργική Απόφαση εξαιρεί τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς από την οικονομική ενίσχυση των ιατρών.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν την περασμένη Πέμπτη 5/9 οι Υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Η ΚΥΑ αφορά στην προσέλκυση και παραμονή ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές εξοβελίζοντας όμως από τον «χάρτη» τα περιφερειακά νοσοκομεία τόσο της Θήβας όσο και της Λιβαδειάς.

Ο υπουργός Υγείας , Άδωνις Γεωργιάδης σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στον εξαπλασιασμό του μηνιαίου επιδόματος 18 ιατρικών ειδικοτήτων και τον τριπλασιασμό για όλες τις υπόλοιπες, λησμονώντας όμως να μας απαντήσει γιατί η Κυβέρνηση μέσω των Υπουργικών Αποφάσεων επιλέγει ακόμα μια φορά να υποβαθμίσει του βασικούς πυλώνες αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών, πλήττοντας καίρια, αυτή τη φορά τα δημόσια Νοσοκομεία.

Ο αποχαρακτηρισμός των Νοσοκομείων της Θήβας και της Λιβαδειάς από την κατηγορία των προβληματικών και άγονων περιοχών Β’ συνεπάγεται μια προκλητική διάκριση από πλευράς Κυβέρνησης για τις περιφερειακές υγειονομικές δομές και αναιρεί το κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής εξειδικευμένων ιατρών που τόσο έχουμε ανάγκη.

Η αυθαίρετη αυτή Απόφαση μας δημιουργεί το αίσθημα ότι είμαστε για την Κυβέρνηση, πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού βρισκόμαστε πάντα μπροστά σε ανάλγητες, μονομερείς Αποφάσεις που λήφθηκαν για εμάς ..χωρίς εμάς!

Πρώτα η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου και ύστερα η σταδιακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας;

Οφείλουμε να αντιταχθούμε στις Αποφάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο να αντιδράσουμε άμεσα βάζοντας φρένο στο άδικα κυβερνητικά σχέδια που καταστρατηγούν τις ζωές μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η άδικη Απόφαση!

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωραιοκάστρου: Τίμησε προσωπικότητες που ανέδειξαν τον Ποντιακό πολιτισμό στα «Καλούσεια 2024»

otavoice

Τεχνική Μελέτη από την ΕΕΤΑΑ για τον Δήμο Σερίφου

otavoice

Χ. Δούκας: «Kανένα παιδί τη φετινή σχολική χρονιά, χωρίς το χαμόγελο στο πρόσωπό του»

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Συνεχής η προσπάθεια να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά μας»

otavoice

Αντιπρόσωποι της Επιτροπής Αδελφοποίησης Σάντα Μπάρμπαρα-Πάτρας στο Δημαρχείο

otavoice

Ο Δήμος Κω θα συγχρηματοδοτήσει την ανέγερση αίθουσας στον Άγ. Γεώργιο Ν. Αλικαρνασσού

otavoice