OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Τήλου: Απουσιάζει συστηματικά η αντιπολίτευση από τα Δημοτικά Συμβούλια

Συστηματικά απουσιάζει η αντιπολίτευση από τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Τήλου, απαξιώνοντας και σνομπάροντας την λειτουργία του ανώτατου θεσμικού οργάνου του νησιού, που έχει εκλεγεί με την ψήφο των κατοίκων του. Όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαγριπλής Ιωάννης αυτή η απαράσδεκτη και προσβλητική τακτική δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οργάνου και κατά συνέπεια στην απρόσκοπτη  λειτουργία των Δήμου.

Με την συμπεριφορά τους αυτή δεν φέρνουν απλά σε δύσκολη θέση την δημοτική αρχή της Μαρίας Καμμά, αλλά προσβάλλουν το σύνολο των δημοτών της Τήλου.

Αναλυτικά σε δήλωση του αναφέρει: 

Σε ακόμη ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 04/09/2024, γίναμε μάρτυρες της αδικαιολόγητης απουσίας της παράταξης μειοψηφίας, η οποία έχει καταντήσει προσβλητική τόσο προς το Δ.Σ. όσο και προς τους πολίτες. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται από τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο, ως Πρόεδρος του Δ.Σ., δεν μπορώ να εξηγήσω. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω τους κατοίκους του νησιού για την κατάσταση η οποία επικρατεί. Το πρόβλημα, εκτός από το ότι είναι ηθικό, καθίσταται πλέον και λειτουργικό, γιατί, όπως γνωρίζετε, για να συγκληθεί ένα Δ.Σ. και να πραγματοποιηθεί πρέπει να είναι παρόντες τα 7/13 μέλη του.

Οι έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έχουν κατανεμηθεί μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, είναι 8 για την παράταξη της πλειοψηφίας «Τήλος, Πορεία στο Μέλλον» και 5 για την παράταξη της μειοψηφίας «Τήλος Νέα Πνοή». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απουσιάσει από την παράταξη της πλειοψηφίας μέχρι 1 μέλος, πράγμα το οποίο καθιστά πολύ δύσκολη την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. Έχω πληροφορηθεί πως διάφοροι συκοφάντες διατυμπανίζουν ότι τα Δ.Σ. γίνονται Σάββατα και γι’ αυτό τον λόγο, όπως λένε, είναι δύσκολη η παρουσία όλων των μελών. Θα ήθελα να ενημερώσω τους πάντες ότι από τα 13 συμβούλια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, τα 10 έγιναν καθημερινές (ήτοι 77%).

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποτελείται από ενεργά μέλη, τα οποία, εκτός από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, οφείλουν να προσπαθούν για την εύρυθμη λειτουργία του. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, μπορείτε να παραιτηθείτε και να πάρουν τη θέση σας οι επόμενοι υποψήφιοι της παράταξής σας, ελπίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι θα δίνουν το “παρών”! Ως έσχατη λύση και πρωτοπορώντας, προτείνω να ορίσετε εσείς την ημερομηνία και την ώρα του επόμενου Δ.Σ., αρκεί να επιβεβαιώσετε δημόσια την καθολική παρουσία σας! Αν θεωρείτε ότι μπορείτε να εμφανίζεστε κατά το δοκούν, και κυρίως λίγο πριν τις επόμενες εκλογές, θεωρώντας ότι θα «σβηστούν» οι απουσίες σας και ότι θα επιτρέψω να ξεχαστεί η συμπεριφορά σας, τότε πλανάστε οικτρά.

Τέλος, σας υπόσχομαι ότι δεν θα γίνει ανεκτή αυτή η συμπεριφορά απέναντι στο Δ.Σ. και θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή λειτουργία του.

Πρόεδρος Δ.Σ. Τήλου
Μαγριπλής Ν. Ιωάννης

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

otavoice

Συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι που οργανώνει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

otavoice

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλέπας

otavoice

Δ ΒΒΒ – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες: “Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας”

otavoice

Απόφαση του Δ.Σ. Λαυρεωτικής για την προστασία περιουσιών στην περιοχή της Κερατέα

otavoice

Ο Δήμος Πύργου στη 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

otavoice