OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Β.Κυνουρίας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό καλοκαίρι 2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό καλοκαίρι 2024 του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε η Μικτή Δημοτική Χορωδία ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας, υπό τον μαέστρο της Σταύρο Κουτίβα, όπου με τις όμορφες καντάδες τους ταξίδεψαν όλους τους θεατές σε γειτονιές από τα Επτάνησα έως και την παλιά Αθήνα.

Το 3ο Τσακώνικο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις Κοινότητες Καστάνιτσας, Σίταινας και Αγίου Ανδρέα. Η ενεργή συμμετοχή των Συλλόγων για ακόμη μια χρονιά ήταν συγκινητική. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες, θεία λειτουργία, τραγούδια και σκετς στην τσακώνικη διάλεκτο, έκθεση και παρουσίαση της τσακώνικης υφαντικής και τέλος την παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου «Επαρχία Πραστού» του Ιερέως Γεωργίου Πετρή.

Το Estella festival πιστό στο ραντεβού του ήρθε σαν αεράκι δροσίζοντας τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες! Παράλιο Άστρος, Άγιος Ανδρέας και Μελιγού φιλοξένησαν τις μουσικές εκδηλώσεις με ερμηνείες διαχρονικών κομματιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες που ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους.

Ο Καραγκιόζης και η παρέα του επισκέφθηκαν τις Κοινότητες Ξηροπηγάδου, Αγίου Ανδρέα, Άστρους, Κορακοβουνίου, Καστάνιτσας, Κουτρούφων, Αγιάννη, Βερβένων, Μελιγούς και Αγίου Πέτρου. Μικρά και μεγάλα παιδιά παρακολούθησαν τις περιπέτειες των ηρώων και γέλασαν με την ψύχη τους!

Στα μέσα καλοκαιριού ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών “Ο Θυρεάτης” διοργάνωσαν μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο: “Η Νησιώτικη Λαϊκή Παράδοση, οι Χοροί και τα Τραγούδια μας”, στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” της Κοινότητας Παραλίου Άστρους. Μια δημιουργία του Βασίλη Μπούζιου, σε χορογραφίες του Μανόλη Γύφτου, ενώ τα δρώμενα και τους χορούς ερμήνευσαν τα χορευτικά τμήματα του “Θυρεάτη”. Μια παράσταση – ύμνος στα πανέμορφα νησιά της Ελλάδος, τις πεντακάθαρες παραλίες και το απέραντο θαλασσινό γαλάζιο.

Στο Παράλιο Άστρος επίσης έλαβε χώρα η εκδήλωση με τίτλο «Η Μάχη της 5ης και 6ης Αυγούστου 1826» σε συνεργασία του Δήμου Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους και τον Ναυταθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Τρίπολης – Παραλίου Άστρους «Η Γοργώνα Σθενώ». Απώτερος στόχος όλων των συνδιοργανωτών είναι η εδραίωση της μάχης ως επίσημη εορτή τοπικής σημασίας.

Στην Κοινότητα Αγίου Ανδρέα υλοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο “Οι Αρχαιότητες του Αγίου Ανδρέα” με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας κ. Παναγιώτη Φάκλαρη.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις. Η μουσική βραδιά με τους “Arcadian Ensemble” υπό τους ήχους των βιολιών και το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού και η παρουσίαση του ιστορικού παραμυθιού «Η Ιστορία του Τόπου μας πάει…στο Νηπιαγωγείο και…στο Δημοτικό Σχολείο!!!». Δύο εκδηλώσεις με μεγάλη προσέλευση κοινού οι οποίες απέσπασαν τα θερμά συγχαρητήρια όλων.

Ξηροπήγαδο, Δολιανά, Κορακοβούνι, Καστρί και Άγιος Πέτρος είναι οι Κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας που φιλοξένησαν φέτος τις μουσικές βραδιές. Μια νότα διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε κάτοικους και επισκέπτες.

Δεν έλειψε και φέτος από τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας η προβολή ταινιών από τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο, κάθε Τετάρτη έναντι του Ιδρύματος «Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη». Στα τέλη Ιουλίου πραγματοποιήθηκε και προβολή παιδικής ταινίας η οποία είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό, γεγονός που χαροποίησε τους υπεύθυνους, και διαβεβαίωσαν ότι το επόμενο καλοκαίρι θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα με παιδικές προβολές.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έκλεισε με την καθιερωμένη συναυλία στην πλατεία Καρυτσιώτη. Φέτος διασκέδασαν τους θεατές η Ευρυδίκη και ο Μύρωνας Στρατής. Η Ευρυδίκη με την εκρηκτική της σκηνική παρουσία και ο Μύρωνας Στρατής με την αστείρευτη ενέργεια του και την παιχνιδιάρικη διάθεσή του κατόρθωσαν να ξεσηκώσουν το κοινό με παλιές και νέες επιτυχίες.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Πραγματοποιήσαμε μια σειρά εκδηλώσεων ενσωματώνοντας την τέχνη με την ψυχαγωγία. Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη, στηρίζοντας την προσπάθειά μας. Εύχομαι να περάσουμε όλοι έναν υγιή χειμώνα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι με περισσότερη ενέργεια».

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice

Ο ΓΓ Αποβλήτων στο Attica: Η συμφωνία με την ευρωπαική επιτροπή -Το νέο νομοσχέδιο

otavoice