OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Β. Κυνουρίας: Τοποθέτηση δύο μετεωρολογικών σταθμών στις Κοινότητες Άστρους και Δολιανών

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας προχώρησε στην τοποθέτηση δύο μετεωρολογικών σταθμών πλήρως ενεργειακά αυτόνομων, στις Κοινότητες Άστρους και Δολιανών, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα συλλογής, ασύρματης αποστολής και ευφυούς διαχείρισης δεδομένων.

Μετά τη δοκιμαστική περίοδο των πρώτων ημερών λειτουργούν κανονικά παρέχουν αδιάκοπη ροή δεδομένων καιρού και μας επιτρέπουν να έχουμε εικόνα των παραμέτρων του καιρού όπως θερμοκρασία, υγρασία αέρα, βροχομετρικό ύψος, ηλιακή ακτινοβολία, διεύθυνση και ταχύτητα ανέμου σε πραγματικό χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης του καιρού δύο ημερών με απόλυτη ακρίβεια για την ευρύτερη περιοχή στην οποία έχουν εγκατασταθεί οι σταθμοί.

Στην παρακάτω διεύθυνση https://www.voreiakynouria.gov.gr/weather-stations μπορείτε να βλέπετε τα αναφερόμενα δεδομένα.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από υπηρεσίες είτε για την ομαλότερη εκτέλεση της δακοκτονίας, είτε από τον ΕΛΓΑ για καταγραφή ακραίων καιρικών φαινομένων. Τα δεδομένα των σταθμών είναι ένα εργαλείο στα χέρια των παραγωγών καθώς και των γεωτεχνικών στο πλαίσιο της έξυπνης γεωργίας. Θα έχουν τη δυνατότητα, σε επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, να εξάγουν δεδομένα ώστε να δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες και συμβουλές για την αντιμετώπιση συνθηκών που θα βλάψουν την καλλιέργειά τους. Ακόμη τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ερευνητικούς σκοπούς για περαιτέρω μελέτη των συνθηκών της περιοχής μας αλλά και σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας ώστε να προβλέπει και να είναι σε ετοιμότητα για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα συλλέγει δεδομένα που θα αξιοποιηθούν, στον πρωτογενή τομέα καθώς και στην πολιτική προστασία. Στόχος μας είναι η επέκταση του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όσον αφορά τις μετεωρολογικές καταγραφές στο σύνολο του Δήμου μας. Προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας αξιοποιούμε την ευφυής γεωργία εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας δίνουν οι σύγχρονες τεχνολογίες».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αγ. Βαρβάρας: Συγκεντρώσαμε σχολικά είδη για τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν

otavoice

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αιγάλεω ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

otavoice

Δ. Μοσχάτου – Ταύρου: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Ταύρεια – Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2024»

otavoice

Δ.Θηβαίων: Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση που υποβαθμίζει τα Νοσοκομεία μας

otavoice

Όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του δήμου Χαλανδρίου

otavoice

Δ. Καλαμαριάς: Η τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης με την Έ. Ράπτη

otavoice