OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Βόλου: Απαγορεύεται το κολύμπι σε δεκάδες παραλίες λόγω των νεκρών ψαριών

Σε δεκάδες παραλίες του Βόλου απαγορεύεται η κολύμβηση, έπειτα από το φαινόμενο όπου μεγάλη ποσότητα νεκρών ψαριών από την λίμνη Κάρλα γέμισαν τον Παγασητικό. Με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Βόλου, οι πολίτες δεν θα μπορούν να κολυμπούν σε μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου.

Συγκεκριμένα, η περιοχή αυτή βρίσκεται μεταξύ της παραλίας της Αγριάς μέχρι και την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών. Αναλυτικότερα, πρόκειται για τον Αναυρο, τις Πλάκες, τον Ναυτικός Όμιλος, την Ακτή Ξενία, τις Αλυκές, τον Άγιο Στέφανο, την παραλία Αμαρυλλίς, την Κριθαριά, τον Μάραθο και τις Αμφάνες.

Η εν λόγω απαγόρευση θα ισχύει έως ότου να βγουν τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους καταλληλότητας του νερού και να γίνει η κατάλληλη ενημέρωση από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Ο Δήμος Βόλου, μέσω της Αντιδημαρχίας Τουρισμού ενημερώνει ότι με Απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Βόλου, που απέστειλε στον Δήμο Βόλου με έγγραφο του, αποφασίζεται η απαγόρευση της κολύμβησης στις περιοχές του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού Κόλπου και συγκεκριμένα: Ανατολικά από Παραλία Αγριάς έως Ακτή Αγίου Γεωργίου Κυνηγών. Η παραπάνω απαγόρευση είναι αποτέλεσμα του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών.

Η Απόφαση ακολουθεί απαγόρευση της κολύμβησης στις παραπάνω περιοχές, στην οποία προέβη η αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η άρση της εν λόγω απαγόρευσης θα πραγματοποιηθεί μετά την ενημέρωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλόλητα των υδάτων.

Οι ναυαγοσώστες, των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς αναλαμβάνουν την ενημέρωση των λουόμενων για την Απόφαση απαγόρευσης, ενώ αναλαμβάνουν επίσης και τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Βόλου θα σημάνει τις παραπάνω παραλίες με τοποθέτηση πινακίδων Απαγόρευσης Κολύμβησης σε όλο το μήκος της περιοχής αρμοδιότητάς του.

Επισημαίνεται στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας, ότι σύμφωνα με το έγγραφο της Λιμενικής Αστυνομίας, στους παραβάτες της παραπάνω Απόφασης, επιβάλλονται κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εξηγήσεις δίνει αύριο στον πταισματοδίκη Χαλκιδικής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας.

otavoice

Δήμος Τήνου: Νέες θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

otavoice

Επίτιμη δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

otavoice

Αυτοψία Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Θέρμου

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice

Δ. Αθηναίων: Έναρξη Λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice