OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Φ. Σπανός: «Η Στερεά Ελλάδα έδωσε το πιο σκληρό ράλλυ στο καλεντάρι του WRC»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024”, στο οποίο πρωταγωνίστησε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά η Στερεά Ελλάδα, αφού τόσο η τελετή έναρξης, όσο και η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκαν στο “Service Park” της Λαμίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Δεκάδες χιλιάδες θεατές και πάνω από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τον φετινό αγώνα, ο οποίος ξεχώρισε ακόμη περισσότερο για τις πολύ σκληρές ειδικές διαδρομές, που δοκίμασαν οδηγούς και αγωνιστικά αυτοκίνητα! Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις οδηγών που αναφέρθηκαν στο πιο δύσκολο ράλλυ των τελευταίων ετών!

Επισημαίνεται, ότι για να ξεχυθούν στα βουνά τα αγωνιστικά του “WRC” και να έχουμε έναν τόσο εντυπωσιακό αγώνα, χρειάστηκε εντατική προετοιμασία με στόχο την έγκαιρη διαμόρφωση των ειδικών διαδρομών, σύμφωνα πάντα με τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της “FIA”.

Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες του “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024”, πέραν της οικονομικής στήριξης και άλλων πεδίων μέριμνας για τη διοργάνωση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διέθεσε χωματουργικά μηχανήματα, όπως και συνεργεία εργατών για τις απαραίτητες κλαδοκοπές. Αντίστοιχες εργασίες εκτέλεσαν και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι.

Επίσης, οριοθετήθηκαν “ζώνες θεατών”, που σηματοδοτούνται με πλέγματα ή κορδέλες. Τοποθετήθηκαν και προειδοποιητικές πινακίδες στις “απαγορευμένες θέσεις θεατών”, κυρίως στην εξωτερική πλευρά στροφών και σε άλλα επικίνδυνα σημεία.

Αποτέλεσμα ήταν να χαρούν άπαντες τις ειδικές διαδρομές «Άνω Παύλιανη» (22,47 χλμ.), «Δάφνη» ( 21.67 χλμ.), «Ταρζάν» (23,37 χλμ.), «Ρεγκίνι» (28,67 χλμ.), «Θήβα» (20.95 χλμ.), «Οινοχώρι» (17,47 χλμ.) και «Ελευθεροχώρι» (18,29 χλμ.).

Με την ολοκλήρωση του “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024”, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Θριαμβευτική αυλαία για το “Ράλλυ των Θεών”, που -για πρώτη φορά- ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην Λαμία, με μεγάλο νικητή τον σπουδαίο Βέλγο πιλότο Thierry Neuville. Μεγάλος κερδισμένος, όμως, ήταν και πάλι ο τόπος μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που προβλήθηκε διεθνώς, αλλά και όλοι εμείς που βρεθήκαμε στα βουνά και απολαύσαμε σκόνη και θέαμα.

«Είχαμε την χαρά να δούμε από κοντά τους κορυφαίους οδηγούς, αλλά και να δεχτούμε για άλλη μια χρονιά τα εύσημα από διοργανωτές και αγωνιστικές ομάδες για τις μοναδικές ειδικές διαδρομές του τόπου μας! Η Στερεά Ελλάδα έδωσε το πιο σκληρό ράλλυ στο καλεντάρι του WRC!

«Ευχαριστούμε τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, που πραγματικά αγκάλιασε τη διοργάνωση, τη “FIA” που μας εμπιστεύεται, τη “Motorsport Greece”, τον άριστο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, τους Δήμους Αμφίκλειας – Ελάτειας, Μακρακώμης, Καμένων Βούρλων, Καρπενησίου και Θηβαίων, που υποστήριξαν πολλαπλά και με ζέση τη διοργάνωση και φυσικά τους πολυάριθμους εθελοντές μας, που ήταν και πάλι εκεί και φρόντισαν να γίνουν όλα σωστά!»

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ζωγράφου: Παραιτήθηκε από Δημ. Σύμβουλος ο Δ. Δήμας – Στη θέση του ο Β. Λάππας

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Τίμησε στη Ν. Ερυθραία τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

otavoice

Π.Ηπείρου: Αποφάσεις 26ης/03-09-2024 Συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Τρέχουσες παρεμβάσεις στις κοινότητες του δήμου

otavoice

Π.Δ.Μ: Υπογραφή σύμβασης για καθαρισμό Εθνικού Οδικού Δικτύου

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη Φ. Ζαΐμη με ΕΑΓΜΕ κατόπιν αυτοψίας στην περιοχή του Γηροκομειού

otavoice