OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ. Λέντζας προς αντιπολίτευση: Επιδίωξή σας ήταν να μη γίνει ούτε ένα έργο

Εχθές βράδυ 4 Σεπτέμβρη το συνονθύλευμα, που καλείται αντιπολίτευση του Δήμου μας, απαξιώνοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφορμή αποτέλεσε η απόρριψη της πρότασης της μειοψηφίας ,για ξεχωριστή συζήτηση σε αλλη ημερομηνία σχετικά με τα υποβολιμαία, σκιώδη, και ψεύδη γεγονότα που παραθέτουν σε έγγραφο τους και αφορούν «υποτιθέμενο έλεγχο»στην ΚΟΤΥΧΙ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΕ, από δυο «υπαλλήλους» του Υπουργείου Γεωργίας.

Ένα έγγραφο ,που ποτέ δεν κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας ως άμεσα εμπλεκόμενο, παρά μόνο στη Περιφερεια, και ένα έγγραφο που αποτελεί” έκθεση ιδεών “των συγκεκριμένων υπαλλήλων και χωρίς να αναφέρεται σε κάποιο εμπεριστατωμένο πόρισμα.

Και εδώ ερωτώνται οι κύριοι της αντιπολίτευσης:

1. Από τη στιγμή, που το θέμα , σχετικά με το Κοτυχι ,είχε τεθεί πρώτο στην ημερήσια διάταξη τι σας ενοχλούσε να συζητηθεί;

Όπως σας διαβεβαίωσα εξ αρχής, είχαμε άπλετο χρόνο στη διάθεσή μας να συζητήσουμε οτιδήποτε σχετικά με τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του Κοτυχίου. Είχαμε άπλετο χρόνο να συνομιλήσουμε για το συγκεκριμένο “έγγραφο” των υπαλλήλων παρουσία ειδικών,εφόσον παρίσταντο στην αίθουσα ο οικονομικός διαχειριστής και η νομικός σύμβουλος και να κατανοήσουμε όλοι μας, κατά πόσο αυτά που αναφέρει ,είναι αληθή η ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων.

2. Μας εγκαλούσατε στην έναρξη του Συμβουλίου ότι:

καθυστερήσαμε να εισάγουμε το θέμα του Κοτυχίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και όταν ήρθε πρώτο προς συζήτηση ,προτείνατε να είναι μοναδικό και να συζητηθεί σε άλλη ημερομηνία αργότερα. (εκεί δε σας ενοχλεί η καθυστέρηση).

Όταν δε, είδατε ότι η πρόταση σας δεν έγινε δεκτή, αποφασίσατε να αποδράσετε, για να μην εκτεθούν μέλη σας που είχαν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης στο Κοτυχι σε προηγούμενες διοικήσεις.

3. Μας κατηγορείτε πως δεν υπήρχαν άνθρωποι στο Συμβούλιο που σχετίζονταν με τη λειτουργία του Κοτυχίου όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που σας διαψεύδει ,αφού παρόντες στην αίθουσα ήταν μετά από κλήση του Δημάρχου, για την πληρέστερη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οικονομικός διαχειριστής, καθώς και η νομική σύμβουλος της εταιρείας, που υπηρετούν στις θέσεις αυτές από το 2015.
Ένα είναι το σίγουρο κύριοι της αντιπολίτευσης: φοβηθήκατε πως από κατήγοροι θα βρεθείτε κατηγορούμενοι.

Με τη χθεσινή συμπεριφορά σας για ακόμη μια φορά απαξιώσατε την ίδια τη λειτουργία του Δήμου ,αφού με την αποχώρησης σας δείξατε πως τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν την 90η Ιππική Έκθεση της Ανδραβιδας, τις επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού σε Δημοτικές Ενότητες, την πυροπροστασία, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αλλά και πολλά άλλα δεν σας αφορούσαν.

Και πώς να σας αφορούν ,αφού δεν ψηφίσατε το τεχνικό πρόγραμμα των 35 εκατ. ευρώ .Εκ τούτου εξάγεται πως επιδίωξη σας ήταν ,να μη γίνει ούτε ένα έργο!

Αυτοί είστε!

Με τη χθεσινή σας αποχώρηση δεν απαξιώσατε τη Δημοτική Αρχή ,γιατί εμείς θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυστοκίες, τις ατέλειες, το έργο για το οποίο μας ψήφισαν οι συμπολίτες μας. Απαξιώσατε όμως ,όλους όσοι σας εμπιστεύτηκαν να ασκήσετε το ιερό καθήκον της αντιπολίτευσης.

Οι δε χαρακτηρισμοί-ύβρεις, όπως «γελωτοποιοί της αυλής», για εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους δείχνει το αδιέξοδο και την περιδίνηση στην οποία έχετε περιπέσει.

Αν το συνονθύλευμα της παράταξης που πιστεύει ότι ηγείται ο κ. Τσιρίκος, θεωρεί ότι συνιστά απαξιωση της διαδικασίας, η καταψήφιση της πρότασης του, από τη δημοκρατικά εκλεγμένη Δημοτική Αρχή, μετά από ανοικτή ψηφοφορία τότε καταλαβαίνουμε όλοι πως η «δημοκρατία», που ευαγγελίζεται, είναι πολυ διαφορετική από αυτήν που πρεσβεύουμε εμείς και έχει ως κέντρο αναφοράς τους Συνδημότες μας, και τις ανοικτές διαδικασίες.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών. Με αυτό τον πολιτικό πολιτισμό, ας θεωρήσει ο «επικεφαλής» της αντιπολίτευσης κ. Τσιρίκος, το 27% των εκλογών ως θρίαμβο.
Θα μπορούσε να είναι πολύ λιγότερο.

ΥΓ: Την επόμενη φορά ο συντάκτης της επιστολής σας, να αναφέρεται στις σημερινές εποχές. Οι αυλές, οι Λουδοβικοι, και οι σύμβουλοι χωρίς προσωπικό λόγο, και άποψη έχουν ξεπεραστεί από την ιστορία.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης
Λέντζας Ιωάννης

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Συνάντηση Αλ. Αθανασίου με τον Υφ.Εσωτερικών, Β.Σπανάκη

otavoice

Δ. Ταύρου – Μοσχάτου: Έναρξη για το Φεστιβάλ «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης»

otavoice

Συνάντηση Απ. Τζιτζικώστα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Γ. Τσούνη

otavoice

Η Π.Στ.Ε. στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΧΡΟ» 2024

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Συνάντηση με τους διευθυντές και το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων

otavoice

Φρεάτια ομβρίων καθαρίζει η ΔΕΥΑ Αγρινίου εν όψει φθινοπώρου

otavoice