OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ι. Καϊτεζίδης: «Δωρίζουμε ένα σύγχρονο περιπολικό στην Ελληνική Αστυνομία και θωρακίζουμε τις γειτονιές μας»

Ι. Καϊτεζίδης: «Δωρίζουμε ένα σύγχρονο περιπολικό στην Ελληνική Αστυνομία και θωρακίζουμε τις γειτονιές του δήμου μας»

Ένα καινούριο περιπολικό SUV υβριδικής τεχνολογίας παρέδωσε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στην Ελληνική Αστυνομία για την αστυνόμευση στις γειτονιές του Δήμου

Ένα SUV περιπολικό LEXUS Hybrid 4X4 ικανό για κυκλοφορία εντός και εκτός δρόμου παρέδωσε σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Μάλλιο, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής του οχήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το όχημα θα χρησιμοποιηθεί από το ΑΤ Πυλαίας για τις ανάγκες περιπολιών αποκλειστικά στα όρια του Δήμου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί παραδίδουμε σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία ένα ολοκαίνουριο όχημα τελευταίας τεχνολογίας SUV Lexus υβριδικό, για να ενισχύσουμε την προσπάθεια αστυνόμευσης στον Δήμο. Το περιπολικό μας είναι φιλικό στο περιβάλλον αλλά εχθρικό στο έγκλημα. Θέλουμε οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς και οι συμπολίτες μας να έχουν ποιότητα ζωής μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Γι’ αυτό και ο μόνος όρος που βάλαμε στη δωρεά είναι το περιπολικό μας να κινείται αποκλειστικά στα όρια του Δήμου μας. Ταυτόχρονα η δωρεά μας είναι το δικό μας ‘‘ευχαριστώ’’ στους ένστολους αστυνομικούς αλλά και στην πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, για τη μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια που κάνουν για τη καταπολέμηση του εγκλήματος. Στον Δήμο μας αλλά και ευρύτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης το θετικό αποτύπωμα της προσπάθειας αυτής είναι περισσότερο από ορατό τους τελευταίους μήνες και το αναγνωρίζουν οι πολίτες, μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η μείωση της εγκληματικότητας πλησιάζει το 70%, γεγονός εντυπωσιακό. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατί έκανε πράξη ό,τι μας υποσχέθηκε και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και γιατί παρακολουθεί ο ίδιος και συντονίζει τις προσπάθειες αστυνόμευσης. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, χάρη στις πρωτοβουλίες του και την παρουσία ειδικών μονάδων είναι εμφανής και αποτρεπτική για τους κακοποιούς η παρουσία αστυνομικών στις γειτονιές. Η δωρεά του περιπολικού από τον Δήμο μας στην ΕΛΑΣ είναι ταυτόχρονα μία καλή πρακτική την οποία θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών τους που συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα ζωής τους. Όλοι μαζί, όταν συνεργαζόμαστε, μπορούμε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και αυτό ωφελεί πρώτα από όλα τους συμπολίτες μας που θέλουμε να νοιώθουν ασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όταν ανέλαβα πριν από 8 μήνες την αρμοδιότητα του υπουργείου, με εντολή του Πρωθυπουργού, υποσχέθηκα στους δημάρχους και στον Περιφερειάρχη ότι θα ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να καταστήσουμε τις πόλεις του πολεοδομικού συγκροτήματος ασφαλείς.»
Επιπλέον, τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη, κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, γίνεται μια πόλη θωρακισμένη από το έγκλημα. Και θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε τους εγκληματίες, τους κακοποιούς, έτσι ώστε η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να αισθάνεται ότι ζει σε ένα καθεστώς κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας».

Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Γιώργος Παπαδόπουλος επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, για τη διαρκή στήριξη του έργου της ΕΛΑΣ.

Το ΙΧ όχημα SUV LEXUS UX 250 Dynamic 2.0L Hybrid Electric (184h) 4X4 είναι επιβατικό όχημα ικανό για κυκλοφορία εντός και εκτός δρόμου (τύπου SUV) με μετάδοση κίνησης στους τέσσερις τροχούς και δυνατότητα επιλογής κίνησης από τον οδηγό στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, κλειστού μεταλλικού αμαξώματος, με εξωτερικό χρωματισμό λευκό μεταλλικής υπόστρωσης, με ικανότητα κίνησης τόσο επί διαμορφωμένης επιφάνειας όσο και επί ανωμάλου ή λασπωμένου ή χιονισμένου εδάφους και ανάβασης σε ανωφέρεια κλίσης, με άνεση και ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δήμο Αιγάλεω «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice

88η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice