OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει δυναμικά στην 88η ΔΕΘ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει δυναμικά για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (88 η ), μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της χώρας μας, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ εστιάζει στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στους καίριους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών και κατά συνέπεια, τα Έργα Υποδομής, τον Πρωτογενή Τομέα, την Επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό.

 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη υποδέχθηκαν -μεταξύ άλλων- τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασιούλα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλειο – κ. Πέτρο Σπανάκη, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, τον Βουλευτή ΝΔ Εύβοιας κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, τον Βουλευτή ΝΔ Άρτας κ. Γεώργιο Στύλιο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Πτωχό, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Αμανατίδη, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κ. Παππά, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Νικόλαο Σουλιώτη, τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Ελευθέριο Ραβιόλο, τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλειο Περγάλια καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρουσιάσαμε στην 88η ΔΕΘ έργα και δράσεις μας για τη στήριξη του Πρωτογενή τομέα, της Επιχειρηματικότητας, αλλά και για την Τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Δώσαμε μια εικόνα της σύγχρονης Στερεάς Ελλάδας, που κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός με τα κομβικά αναπτυξιακά έργα, που ολοκληρώθηκαν ή είναι στο στάδιο της υλοποίησης».

«Συμμετέχουμε δυναμικά στην ΔΕΘ και παράλληλα δουλεύουμε για το μικρό -αλλά ξεχωριστό- αδερφάκι της, την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δήμος Λαμιέων και Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεργαζόμαστε για την επανεκκίνηση ενός ιστορικού θεσμού! Ενώνουμε δυνάμεις για την αναγέννηση της «ΠΕΛ», που μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη, αλλά και να μετεξελιχθεί σε αναπτυξιακό πυλώνα για την Στερεά Ελλάδα και ολόκληρη τη χώρα!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε: «Με ένα πλήρες μοντέλο έκφρασης και εξωστρέφειας στους τομείς των έργων υποδομών, της Επιχειρηματικότητας και Βιομηχανίας, του Τουρισμού, του Πρωτογενή τομέα, της Αγροδιατροφής και της γαστρονομίας, και με ένα επιμελώς οργανωμένο Περίπτερο προβολής της δημιουργικότητας, η Περιφέρεια Στερεάς αναδεικνύει την πρόοδο και την εξωστρέφεια των τομέων στις Περιφερειακές της Ενότητες στην τοπική, εθνική και διεθνή κοινότητα και αγορά αντίστοιχα».

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποδέχθηκε σε ένα εξαιρετικά δομημένο και δυναμικό περίπτερο, Εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και όχι μόνο, οι οποίοι «ξεναγήθηκαν» στην Περιφέρειά μας, αλλά και ενημερώθηκαν ταυτόχρονα για τη συστηματική δουλειά που γίνεται στο πλαίσιο πάντα του Στρατηγικού μας Σχεδιασμού, στους τομείς του Τουρισμού, Πολιτισμού, της Επιχειρηματικότητας και Βιομηχανίας, της
Αγροδιατροφικής και της Γαστρονομίας. Απόλυτα εναρμονισμένοι με τις σύγχρονες προκλήσεις και τάσεις δουλεύουμε στοχευμένα και συστηματικά, για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας του αύριο».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κω: «Αρνούμαστε να μας φορτώσουν τα σκουπίδια της Καλύμνου»

otavoice

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice