OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με την υποστήριξη του Δ. Πύργου το 2ο Alfeios Eco Festival

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το 2o Alfeios Eco Festival που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20-21 (Παρασκευή & Σάββατο) Σεπτεμβρίου 2024 στο λόφο του Επαρχείου στον Πύργο. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί η φετινή διοργάνωση στρέφει το βλέμμα -και το ενδιαφέρον της- στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της σε τοπικό, εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.

«Το κλίμα αλλάζει… εμείς;»

Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που βρίσκεται στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια και που -όπως βλέπουμε- μέσα στη χρονιά που διανύουμε μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο.

Και όχι τυχαία βέβαια αφού η κλιματική κρίση είναι εδώ, με θερμοκρασίες ρεκόρ και καταστροφικές πυρκαγιές. Πυρκαγιές και άλλα καιρικά φαινόμενα που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ως ακραία και προκαλούν περιβαλλοντικές και οικολογικές καταστροφές καθώς και σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη ασφάλεια και υγεία.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024 ήταν το θερμότερο με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν την σημασία που έχει μια διοργάνωση όπως το Alfeios Eco Festival. Μια διοργάνωση που έχει ως στόχο και φιλοσοφία της να «γεφυρώσει» το έλλειμα ενημέρωσης που παρατηρείται ανάμεσα σε πολίτες, Φορείς, Αυτοδιοίκηση και Επιχειρήσεις, για θέματα σχετικά με το Περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που αυτή επιφέρει.

Για το σκοπό αυτό η ομάδα συνεργατών του Alfeios Eco Festival βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε διαρκή επαφή με κορυφαίους εκπρόσωπους του Επιστημονικού κόσμου της χώρας και προσωπικοτήτων που αναμένεται να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. Παράλληλα υπάρχει ήδη στενή συνεργασία με τοπικούς Περιβαλλοντικούς συλλόγους καθώς και με επιχειρήσεις που ακολουθούν τα βήματα της Πράσινης μετάβασης και εκδηλώνουν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόθεση τους να αποτελέσουν μέρος της διοργάνωσης, λειτουργώντας και ενημερωτικό περίπτερο στο χώρο!

Συμμετοχές

Το 2ο Alfeios Eco Festival διοργανώνεται με τη στήριξη του Πράσινου Ταμείου (που στέκεται αρωγός στη διοργάνωση για 2η χρονιά) και του δήμου Πύργου.

Ενημερωτικά «τραπέζια», ομιλίες, περίπτερα «εφοδιασμένα» με έντυπο -και όχι μόνο- υλικό (γύρω από θεματικές που σχετίζονται με την προστασία του Περιβάλλοντος), προβολές, συναυλίες, και επιχειρήσεις που ακολουθούν το eco living και λειτουργούν ως αγωγοί στην Πράσινη μετάβαση, αποτελούν -επίσης- βασικούς πυλώνες του Φεστιβάλ.

Έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν ο πρ. υπουργός κ.Γιάννης Τσιρώνης, ο Καθηγητής Οικονομικής των Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Γιώργος Χάλκος, ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.Διονύσης Παναγιωτάρας, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και η Ανακύκλωση Συσκευών.

Επίσης, Φορείς και Σύλλογοι και επιχειρήσεις, όπως το Δασαρχείο Πύργου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κρεστένων, ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Ηλείας, η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, ο Σύλλογος Νέων Καταραχίου, η Ομάδα «Unseen Greece» (FB) του Παύλου Θεοδωράτου, το ΚΔΑΠ ΜεΑ «Ηλίανθος», το ΚΔΑΠ «Δημιουργική Γωνία», οι επιχειρήσεις «Olympic Engineering & Consulting – Σιδηροκαστρίτης Ζώης», «AGROTAX» – Μπίστολας, «Απολυμαντική Ηλείας», «Νέκταρ & Αμβροσία», «Βασιλόπουλος – Χαρτικά», «Φωτεινόπουλος – Αλουμίνια», «Ελαιουργική Ηλείας», «Επαρχείον», «Μουστακάκης – Διανομές», «Εν Λευκώ».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 2ου Alfeios Eco Festival θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Έως τότε θυμηθείτε τι συνέβη στο 1ο Alfeios Eco Festival (Σεπτέμβριος 2023), βλέποντας το βίντεο (στον παρακάτω σύνδεσμο) που θα σας επιτρέψει να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της 1ης διοργάνωσης:

 

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: Χορηγεί voucher στα πρωτάκια για αγορά σχολικών ειδών

otavoice

Τα Γιάννενα υποδέχτηκαν με περηφάνια την παραολυμπιονίκη, Έλενα Παπασταματοπούλου

otavoice

Δούκας σε Σκέρτσο: Το παραμύθι ότι για «όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας» συνεχίζεται

otavoice

Δ. Βόλβης: Διοργανώνει μουσική εκδήλωση στην Κατωιταλική διάλεκτο Γκρίκο

otavoice

Βράβευση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, για τις δράσεις του στην Βιώσιμη Κινητικότητα

otavoice