OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Denpasar της Ινδονησίας

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Denpasar της Ινδονησίας, σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Πειραιά, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των σχέσεων που αναπτύσσει ο Δήμος Πειραιά με άλλα κράτη και πόλεις.

Πολυμελής αντιπροσωπεία του Denpasar, φιλοξενούμενη από τον Δήμο Πειραιά επισκέφθηκε για τέσσερις ημέρες την πόλη μας και κατά τη διάρκεια της διαμονής της, επισκέφθηκε τον Ο.Λ.Π., το Πανεπιστήμιο Πειραιά όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη Μιχάλη Σφακιανάκη, το Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π. όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Βασίλη Κορκίδη και ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί χαρακτηριστικά τοπόσημα της πόλης και να γνωρίσει τις ομορφιές και τα αξιοθέατά της.

Τη σύζυγο του αναπληρωτή Δημάρχου του Denpasar και τις εκπροσώπους της Ένωσης Γυναικών Denpasar ξενάγησε στην πόλη μας η σύζυγος του Δημάρχου Πειραιά Βάλια Κυριαζή-Μώραλη.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον αναπληρωτή Δήμαρχο του Denpasar Kadek Agus Arya Wibawa, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Κύριος στόχος του είναι η εποικοδομητική συνεργασία σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ναυτιλία, το εμπόριο, η εκπαίδευση, καθώς επίσης και η προώθηση και ενίσχυση των φιλικών δεσμών των δύο δήμων.

Από τον Δήμο Πειραιά συμμετείχαν στην τελετή η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, στελέχη του δήμου, καθώς και η σύζυγος του Δημάρχου Βάλια Κυριαζή – Μώραλη. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα Bebeb Abdul Kurnia Nugraha Djundjunan και από την πόλη του Denpasar, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι του τουρισμού και του αθλητισμού, εκπρόσωποι ενώσεων γυναικών και στελέχη της Πρεσβείας.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν επίσης, ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα Bebeb Abdul Kurnia Nugraha Djundjunan, ο αναπληρωτής Δήμαρχος της πόλης του Denpasar Kadek Agus Arya Wibawa, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης του Denpasar I Putu Miasta και ο Πρύτανης IPBI I Made Sudjana. Μεταξύ άλλων, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την εξαιρετική φιλοξενία που τους παρείχε ο Δήμος Πειραιά, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της σύναψης του μνημονίου συνεργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Σημειώνεται ότι, προηγήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στην πόλη Denpasar, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Καλωσορίζω με μεγάλη χαρά τον Πρέσβη της Ινδονησίας και την αντιπροσωπεία του Denpasar στον Πειραιά. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε στοχεύει στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων και θα οδηγήσει στην αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Πειραιάς και Denpasar έχουν κοινά χαρακτηριστικά: είναι πόλεις-λιμάνια, ασχολούνται με τον τουρισμό, έχουν ιστορικό, πολιτιστικό απόθεμα και παραδόσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η κοινή μας συνεργασία μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς όπως είναι η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ναυτιλία, το εμπόριο, η εκπαίδευση, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πόλεών μας. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στα δύο πανεπιστήμιά μας, στα επιμελητήρια, στα μουσεία μας να προχωρήσουν σε εποικοδομητικές συνέργειες.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει παραγωγικές σχέσεις με πόλεις-λιμάνια μέσω του θεσμού των αδελφοποιήσεων. Ανταλλάσουμε ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές και έχουμε προχωρήσει σε σειρά συνεργειών, επ΄ ωφελεία των πόλεών μας. Θα είναι χαρά μας, το ίδιο να συμβεί και με την πόλη του Denpasar. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για ακόμη μια φορά, για την υποδειγματική φιλοξενία που παρείχατε στην αποστολή του Πειραιά τον Ιούνιο στο Denpasar και εύχομαι αυτές τις τέσσερις ημέρες που επισκεφθήκατε την πόλη μας να αποκτήσατε την μεγαλύτερη δυνατή εμπειρία για το τι σημαίνει ο Πειραιάς».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στον Πειραιά, αντιπροσωπεία της πόλης του Denpasar, στο πλαίσιο της προοπτικής αδελφοποίησης των πόλεών μας. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση των σχέσεων των δυο πόλεων, καθώς συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ανταλλάξαμε ιδέες και εξετάσαμε νέες δυνατότητες συνεργασίας.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (LOI) με την πόλη του Denpasar, ανοίγει τον δρόμο για μια σημαντική συνεργασία και αδελφοποίηση μεταξύ των δύο πόλεών μας. Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει τους δεσμούς φιλίας, συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών των δυο πόλεων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου στο έργο “Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών”

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice

Σύμβαση για τη σύνδεση ιστορικού κέντρου Θήβας με το περιαστικό δάσος Μοσχοποδίου

otavoice

Δ. Παπαχρήστου: «Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν τις παραλίες μας»

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: Τον τέως αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σέργιο Γκάκα τίμησαν οι Μικρασιάτες

otavoice