OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δ. Νέας Φιλαδέλφειας υπέγραψε Πρωτόκολλο με το «Δίκτυο Φεστιβάλ της Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα Σικελία…»

Στις 16/9/2024 το 2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υπέγραψαν Πρωτόκολλο συμμετοχής στο «Δίκτυο Φεστιβάλ της Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα Σικελία-Αττική-Πελοπόννησος και Βόρεια Ελλάδα» στο οποίο συμμετέχουν 10 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ιταλικής Σχολής Αθηνών.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου έγινε στην Ιταλική Πρεσβεία Αθηνών, παρουσία του Ιταλού Πρέσβη, εκπροσώπων του Δικτύου του Φεστιβάλ, του Δήμου της Σάκκα της Σικελίας, του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας, καθώς και των δήμων και των σχολείων που συμμετέχουν στο δίκτυο.

Από το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στην εκδήλωση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλέκος Γούλας και από το 2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Πρέκα και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της θεατρικής ομάδας του σχολείου κ. Στέλλα Κοντοπίδη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου λαμβάνει χώρα αυτή η συνεργασία έχει τίτλο «Οικολογία των σχέσεων ανάμεσα στη φροντίδα και τη βιωσιμότητα», είναι εγκεκριμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβίωση στη Μεγάλη Ελλάδα της κοινής ρίζας της Ιταλικής Γλώσσας και της Αλεξανδρινής Κοινής, αλλά και η ενίσχυση και η ανάπτυξη του πολιτισμού της περιοχής της Μεγάλης Ελλάδας και της Ελλάδας, η προώθηση, η αμοιβαία γνωριμία και ο διάλογος των λαών της Μεσογείου και η εκ νέου ανακάλυψη και κοινοποίηση της γνώσης με κοινό παρονομαστή τη Φιλοσοφία.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιούνται βιωματικά εργαστήρια που θα αφορούν καλλιτεχνικές δραστηριότητες και θα αναδεικνύουν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον στο οποίο ζει, με στόχο την παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης που θα αφορά το ετήσιο θέμα επιλογής του ίδιου του Δικτύου, σύμφωνα με τους σκοπούς του Πρωτοκόλλου συνεννόησης. Οι παραστάσεις κάθε σχολείου θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα στις διάφορες συναρθρώσεις του στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας αναλαμβάνει την οργάνωση, προετοιμασία και παρουσίαση αυτών των δραστηριοτήτων για λογαριασμό του σχολείου, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των δύο εκπαιδευτικών που έχουν οριστεί από το δίκτυο για την καθοδήγηση και διευκόλυνση αυτών των δραστηριοτήτων: της Μαρίας Πρέκα (διευθύντρια 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, φιλόλογος-ιστορικός) και της Στέλλας Κοντοπίδη (εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, φιλόλογος).

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σερβίων: Δωρεάν καυσόξυλα σε Μεταξά, Ελάτη και Καστανιά

otavoice

Δ.Βύρωνα: Η Τ. Καφατσάκη στο διαδημοτικό-διαπεριφερειακό φόρουμ του “Cities4her”

otavoice

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Ι. Ντούμος: «Το πρώτο βήμα συνεργασίας σε πολιτιστικό-τουριστικό επίπεδο»

otavoice

Παπάγου-Χολαργός στην πρώτη γραμμή για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαριότητας

otavoice

Δ.Ιωαννιτών: Βιοκλιματική αναβάθμιση 9 σχολικών αυλών με συμμετοχικές διαδικασίες

otavoice