OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης υποδέχτηκε τον Ολυμπιονίκη, Απόστολο Χρήστου

Τον Πετρουπολιώτη Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Απόστολο Χρήστου, και τον πατέρα του Θωμά, υποδέχτηκαν σήμερα (4/9) ο Δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Σίμος, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, Γιάννης Κουγέας.

Εξέφρασαν και διά ζώσης τα συγχαρητήριά τους στον νεαρό αθλητή, στον προπονητή και στην οικογένειά του για την πολύχρονη προσπάθειά τους που οδήγησε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 200 μέτρα ύπτιου ανδρών στους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, «PARIS 2024», δηλώνοντας σίγουροι ότι στο μέλλον, με τον Απόστολο, θα βιώσουμε ακόμα μεγαλύτερες χαρές.

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε στον Ολυμπιονίκη μας ότι συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την επιτυχία του, λόγω του γεγονότος ότι δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο των αθλητικών ικανοτήτων του αλλά και του ψυχικού σθένους που επέδειξε. «Θεωρώ πως η αξία της επιτυχία σου μεγαλώνει από το γεγονός ότι μερικές μέρες πριν είχες πάρει την 4η θέση.

Η κατάκτησή της αναμφίβολα είναι επιτυχία αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε, όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε αθλητές/ιες, να προκαλέσει είτε επανάπαυση ότι διακρίθηκες, οπότε να μην βρεις κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια, είτε απογοήτευση» ανέφερε ο Β. Σίμος.

Προσθέτοντας: «Εσύ, όμως, το αντιμετώπισες ως μεγάλος αθλητής. Βούτηξες στην πισίνα “πεινασμένος”, αποφασισμένος και μας έκανες υπερήφανους, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους. Να είμαστε δυνατοί, να μην τα παρατάμε, να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Αυτή είναι η πεμπτουσία του αθλητισμού και εν γένει της ζωής».

Επιπλέον, επανέλαβε στον Ολυμπιονίκη και τον πατέρα του την απόφαση της Διοίκησης να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την ονομασία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου σε «Απόστολος Χρήστου», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα γίνει αποδεκτή απ’ όλες τις παρατάξεις.

Ακόμα, πρότεινε στον νεαρό αθλητή να συμμετέχει με ιδέες, προτάσεις και τη φυσική του παρουσία στην προσπάθεια βελτίωσης του αθλητικού γίγνεσθαι στην πόλη, την προώθηση των αξιών του αθλητισμού στη νεολαία και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

Ο Απόστολος Χρήστου και ο πατέρας του, από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και τον Δήμο Πετρούπολης. Ο Ολυμπιονίκης μας εξέφρασε τη διάθεσή του να συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δήμου και να λειτουργήσει ως πρεσβευτής των αξιών του αθλητισμού στην πόλη μας.

Ο Β. Σίμος, εκ μέρους του Δήμου, πρόσφερε στον Απ. Χρήστου μια τιμητική πλακέτα, ο Αντιδήμαρχος μια ελιά, και ο Ολυμπιονίκης μας χάρισε στον Δήμαρχο δύο σκουφάκια του.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Μαλεβιζίου: Οι μελέτες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης εργασίας

otavoice

Τι απάντησε στο OTAVOICE ο Φ. Σπανός για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

otavoice

ΚΑΛΛΑΣ- ΒΕΜΠΟ: Μία φανταστική συνάντηση στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης

otavoice

Μ.Μιτζικός: Μοχλός ανάπτυξης το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος στην Ν. Αγχίαλο

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα της διάνοιξης της οδού Ιπποδρομίου

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Αποκατάστασης βατότητας οδού στην Δ.Κ. Δήμητρας

otavoice