OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο δήμαρχος Σπάρτης στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, παραβρέθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στην τέλεση του Αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς σε σχολικές μονάδες του Δήμου.
Ειδικότερα, ο κ. Βακαλόπουλος μετέβη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, όπου ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια στο 5ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά τόσο στα παιδιά, όσο και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τονίζοντας ότι η επιστροφή στα θρανία δεν αποτελεί μια νέα αρχή για μάθηση και γνώση, αλλά και ευκαιρία για δημιουργία δεσμών φιλίας, αλληλοσεβασμού και σεβασμού των μαθητών προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Βακαλόπουλος, είπε: «Να ευχηθούμε να έχουν τα παιδιά μια καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, γεμάτη πρόοδο και να καταλάβουν ότι αυτές οι στιγμές που ζουν είναι ανεκτίμητες τόσο γιατί χτίζουν τις φιλίες –φιλίες ζωής – όσο και γιατί εφοδιάζονται με τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στη ζωή και την κοινωνία και ειδικά στις δύσκολες και ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες που ζούμε. Θα είμαστε δίπλα σαν Δήμος. Είμαστε έτοιμοι και μετά την κατάρτιση των Σχολικών Επιτροπών, που μας έχουν δυσκολέψει και έχουμε κάνει μεγάλη προεργασία. Τα προβλήματα είναι συνεχή, αλλά τα αντιμετωπίζουμε ένα προς ένα, σε ανοικτή επικοινωνία και με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με τα όργανα που θα προκύψουν στα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Συμβούλια. Ευχόμαστε, λοιπόν, να υπάρχει μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

otavoice

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Η δημοτική αρχή Ηλίδας, στους αγιασμούς για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

otavoice

Ξεκίνησε ομαλά η νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Χαλκηδόνος

otavoice

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον Δήμο Πεντέλης – Η απάντηση στις διαμαρτυρίες

otavoice