OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Κατερίνης στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Σειρά δράσεων για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης (Αντιδημαρχία Αθλητισμού/Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης).

Ο λόγος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2024), τον μεγαλύτερο θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο που προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.

Θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας: «Δημόσιος χώρος ισομοιρασμένος σε όλους».
Σύνθημα: «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» (Mix and Move).

Οι δράσεις στοχεύουν στην ενθάρρυνση των πολιτών προκειμένου να επιλέξουν πιο υγιείς τρόπους μετακίνησης, ανακαλύπτοντας παράλληλα την ομορφιά της πόλης.

Η εβδομάδα κορυφώνεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:00, με την καθιερωμένη “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”, κατά την οποία οι δρόμοι από το ύψος της πλατείας σιντριβανίου έως τον κυκλικό κόμβο στο πάρκο – συμβολή με την οδό Σβορώνου, θα είναι ανοιχτοί μόνο για πεζούς, ποδηλάτες και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δράσεις στα σχολεία

Παράλληλα, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, στελέχη του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε Σχολεία, παροτρύνοντας μαθητές-τριες και εκπαιδευτικούς να λάβουν ενεργά μέρος στις δράσεις που διοργανώνονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Στους συμμετέχοντες των δράσεων θα δοθούν αναμνηστικά αυτοκόλλητα με σχετική θεματολογία.

Συμμετέχοντες Σύλλογοι:

Στις δράσεις για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», στις 22 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν: η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”, η ομάδα βόλεϊ “ΑΙΟΛΟΣ”, η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας (ΑΓΕΠ), ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», το Σώμα εθελοντών Υγείας του Π.Τ. Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο σύλλογος «Πιερικός Α.Σ.Μ.Α. ο Μάξιμος».

Κάθε σύλλογος θα συμβάλει με τη δική του δράση στη γιορτή της βιώσιμης μετακίνησης. Οι δράσεις περιλαμβάνουν ποδηλατοδρομίες, τρέξιμο, μπάσκετ, βόλεϊ, επίδειξη καράτε και πολλές άλλες εκπλήξεις. Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα μεριμνήσει κλιμάκιο της Τροχαίας Κατερίνης, καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Με αφορμή τις δράσεις, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Κοκαβίδης σε δήλωσή του, μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου προς όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όλους φορείς και δημότες, ώστε να λάβουν μέρος στις δράσεις. Σας προτρέπω να έρθετε με την οικογένειά σας, τις φίλες και τους φίλους σας – αλλά όχι με το αυτοκίνητο! Θα σας περιμένουμε στους δρόμους, γεμάτοι χαμόγελα και υπέροχες δράσεις. Η υιοθέτηση υγιών προτύπων συμπεριφοράς στον οδικό χώρο και η ενημέρωση στον τομέα της οδικής ασφάλειας δημιουργούν ένα κατάλληλο περιβάλλον για βιώσιμες μετακινήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στελέχη του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης και όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι και φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Κατερίνης και διευθέτησαν όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Δύο ακόμη έργα ασφαλτόστρωσης από το Δήμο Κω

otavoice

Π. Αττικής: Σε περιπτώσεις αδέσποτων ιπποειδών, αρμόδιος είναι ο Δήμος στον οποίο αυτά βρέθηκαν

otavoice

Δωρεά επιβατικού οχήματος στον Δήμο Οινουσσών

otavoice

Δ. Πλατανιά: Πρόταση για παράταση δήλωσης ακινήτων των ΟΤΑ

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Υπογραφή σύμβασης για το έργο δικτύων αποχέτευσης Καλών Νερών

otavoice

Π.Ι.Ν: Σύσκεψη για αναβάθμιση του ΚΔΑΥ και τη δημιουργία ΜΕΒΑ

otavoice